Cover
Belföld
Nógrádi György: Új technikákat vetnek be a migránsok
2018-01-1719:30
Nógrádi György, kisrepülő, migránsok
Ukrán lajstromjelű és valószínűleg keleti irányból érkezhetett az a kisrepülőgép, amely tizenegy migránst szállított. A járművet hétfő este találták meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjén határában. Az ECHO TV Híradója által megkérdezett biztonság politikai szakértő szerint hazánknak meg kell tenni a légtérvédelemhez szükséges lépéseket a román és ukrán határ felől, mert a jövőben több ilyen kísérlet várható még. 
Nógrádi György szerint a Magyarország felépített egy olyan kerítést a szerb-magyar határra amely "gyakorlatilag átjárhatatlan". Ezért a migránsok új útvonalakat keresnek. A szakértő szerint az egyik ilyen útvonal hogy Görögországból Macedónia érintésével Szerbián keresztül próbálnak Horvátország és Szlovénia felé menni, onnan pedig tovább vagy Ausztria, vagy Magyarország felé, a másik pedig hogy Románián vagy Ukrajnán keresztül próbálnak bejutni hazánkba.
Nógrádi György hozzátette, hazánknak meg kell tenni a légtérvédelemhez szükséges lépéseket a román és ukrán határ felől.
"Most megtörtént az, ami várható volt, hogy új technikával jönnek be. A kisrepülő viszonylag olcsó, viszonylag sok ember elfér rajta, és nyilvánvaló az, hogy ezzel a technikával - ha ez sikeres lett volna -, a jövőben is kísérleteznek" - tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ