Cover
Belföld
Kovács Zoltán: Eljön az igazság pillanata a civil szervezetek kapcsán
2018-01-1720:22
stop soros, kovács zoltán, napi aktuális
A ma bejelentett Stop Soros törvénycsomag a jogi határzár és az ezzel kapcsolatos törvények kibővítése. Sorra kell a kiskapukat bezárni a bevándorlásszervező erők előtt, mert akkor újra ugyanaz történne mint 2015 nyarán - többek között erről is beszélt Kovács Zoltán kormányszóvivő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

"A jogállamiság elveit betartva alapvetően az önbevallásból kell kiindulnunk, tehát most majd eljön az igazság pillanata, akiknek a tevékenységét már régóta látjuk, most majd kiderül, hogy be fogják-e jelenteni" - mondta a kormányszóvivő. A „problémás” szervezetek többsége már regisztrálni sem volt hajlandó, a kormányszóvivő szerint pontosan ezért van szükség az újabb szigorításokra. „Elképzelhetetlen, hogy egy jogállamban valaki nem tartja be a létező jogot. Ha nem teszik meg a civil szervezetek, akkor a bíróság és az ügyészség fogja ellenőrizni őket" - mondta Kovács Zoltán.
A törvénycsomag fogadtatással kapcsolatban a kormányszóvivő azt mondta, hogy „lát némi zavart az érintettek körében”. Indoklása szerint a szándék, hogy ne tudjanak kibújni a szervezetek, a nemzeti konzultáció után egy teljesen elvárható törekvés. 
A kormányszóvivő beszélt arról is, hogy ezek a szervezetek többségében külföldről kapják a pénzt, és a jövőben az ilyen külföldi összegek után 25 százalékos illetéket kell fizetniük, a pénzt pedig határvédelemre költenék és a NAV szedi majd be.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ