Belföld
Gulyás Márton és anarchista csoportja az ÁSZ épületére támadt
2018-01-1714:42
Megint akcióba lendültek Gulyás Márton Slejm nevű anarchista csoportjának emberei, és szerdán több helyen összefestékezték az Állami Számvevőszék belvárosi székházának épületét.
Nem hiába nevezte el a pestisrácok.hu Gulyás Mártont „anarchista festő-mázolónak”. A provokátor azóta is próbál rászolgálni a nevére, és szerdán ismét akcióba lendült.
– Ne legyen az, hogy az állami intézményeket a hatalom birtokosai kényük és kedvük szerint használhassák fel – vezette fel Gulyás Márton aktivista a Slejm élő videós bejelentkezését szerdán. Gulyás az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) ment el, majd narancssárga festékkel megdobálta az V. kerület, Apáczai Csere János utca 10. alatti épületet, főleg azt a réztáblát, amin az intézmény neve látható.

Jóval később a rendőrök gyűrűjéből kiugorva elorozta a félretett festékes palackot és ismét locsolt egy adagot az egyik réztáblára, de két rendőr lefogta, arrébb vitte, elvette tőle a palackot megint. Amúgy kaptak a falak, az üvegfelületek, mintegy 20-30 méter hosszan. A helyszínre kivonultak a rendőrök is, akik felvették Gulyás adatait. „Orbán markában az ÁSZ” feliratú molinók is kikerültek. A járdát szalagkordonnal kerítették el a szervek.
A helyszínre kivonultak a rendőrök is, akik felvették Gulyás adatait. „Orbán markában az ÁSZ” feliratú molinók is kikerültek. A járdát szalagkordonnal kerítették el a szervek.

Néhány perce elkezdték megtisztítani a narancssárga festéktől az ÁSZ épületét. Gulyás Márton bejelentette, hogy tévedésből az ÁSZ székháza melletti épületet is véletlenül összefestékezték, ezért azt a részt ők maguk letakarítják.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ