Cover
Belföld
"Egy egyházi személynek is lehet önálló véleménye"
2018-01-1719:37
Egy egyházi személynek is lehet önálló véleménye az országot, vagy éppen a városát érintő politikai életről - jelentette ki  Szeged-Csanád megyés-püspöke. Kiss-Rigó Lászó szerint Németh László hódmezővásárhelyi egyház-kerületi plébánosának lehet véleménye az időközi polgármesteri választásokkal kapcsolatban és azt el is mondhatja. Németh László plébános az ECHO TV-nek azt mondta: fenntartja azt a kijelentését, miszerint az évtizedeken keresztül jól működő város-vezetés és a helyi egyház-község továbbra is ugyanolyan értékrend mellett folytathassa a munkát.
Németh László plébános vasárnapi miséjének végén a híveinek azt mondta szerinte a februári polgármesteri választásokon a város eddigi politikai irányvonalát tartsák követendőnek. Az ellenzék által támogatott jelöltet pedig nem tartja megfelelőnek. 

"Azt gondolom, hogy minden plébánosnak erre kell törekednie bárhol is van, bármilyen pártállású városvezetéssel, vagy községvezetéssel is van dolga, mindig a jó kapcsolatra kell törekedni, hiszen az emberek javáért kell cselekednie a városvezetésnek a maguk feladata szerint, az egyházi felelős vezetőnek pedig az egyháztól kapott küldetése alapján. "
A plébános elmondta: a vásárhelyi városvezetőkkel közösen számtalan beruházás, fejlesztés valósult meg, emellett számtalan egyházi törekvést is támogatott az önkormányzat, ezért is szeretné, ha a jelenlegi politikai vezetés maradna.

Kiss-Rigó László megyéspüspök szerint a plébános a hódmezővásárhelyi plébános a polgármesteri választásokkal kapcsolatban csak tényeket közölt, kiemelve azt, hogy a jelenlegi politikai vezetés értékrendje megegyezik az egyházéval. "A másik jelöltről pedig csak annyit mondott, hogy tisztázza a félreértéseket, hogy az illető nem az egyház jelöltje, az egyháznak nincs jelöltje, az egyház nem támogatja. Sőt anélkül, hogy személyiségi jogokat sértette volna, érzékeltette, hogy nem tartja alkalmasnak tapasztalatból sem az illetőt, aki korábban a plébánia képviselő-testületének a világi vezetője volt" - tette hozzá a püspök.

ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ