Cover
Belföld
Politikai határozatban utasítja el a Soros-tervet a Fidesz
2018-01-1613:03
Fidesz-KDNP, Hidvéghi Balázs, soros-terv, 2018-as országgyűlési választás, egyéni képviselőjelöltek
Politikai határozatot fogadott el a Soros-terv elutasításáról a Fidesz országos választmánya keddi ülésén, amelyen döntött a kormánypártok 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről is - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a testület tanácskozása után tartott budapesti sajtótájékoztatóján.
A határozatban a választmány elutasítja azt a törekvést, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák. Aggodalommal látják ugyanis, hogy a "Soros-hálózat óriási befolyása révén" Brüsszel a tagállamokra akarja erőltetni a betelepítési kvótát, ami veszélyezteti Magyarország szuverenitását - ismertette a dokumentum szövegét Hidvéghi Balázs. Elutasítják továbbá - folytatta - a Soros-hálózat beavatkozási szándékát a magyar választási kampányba, aminek "az a célja, hogy a Fidesz-KDNP helyett egy bevándorláspárti kormányt juttasson hatalomra". 

Egyúttal felhívták a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a Soros-terv végrehajtása ellen, szükség esetén akár törvényi úton korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését - közölte a kommunikációs igazgató, aki szerint erre azért van szükség, mert a "Soros-hálózat egy ellentámadást indított Magyarország ellen", "el akarja mozdítani a magyar kormányt az útból". A Fidesz-KDNP 106 egyéni képviselőjelöltjéről szólva a politikus hangsúlyozta: készen állnak arra, hogy minden választókerületben a választópolgárok elé lépjenek, a kampányban pedig arra fognak törekedni, hogy azt a politikát folytassák, amellyel közösen sikeressé tették Magyarországot. 
"Szeretnénk megvédeni az eredményeinket, Magyarországot" - hangoztatta, úgy fogalmazva: reményei szerint mindenütt a legjobb jelöltek nevezték meg. 
Kérdésre közölte: az országos listájuk később készül, az egyéni jelölteket tartalmazó lista pedig ide kattintva érhető el.

MTI 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ