Cover
Belföld
Hidvéghi Balázs: Gazdasági bevándorlók betelepítését senki se írja elő nekünk
2018-01-1619:59
Hidvéghi Balázs, soros györgy, menekültek, migránsok, jobbik
Hidvéghi Balázs felháborítónak tartja az ellenzék próbálkozását, ahogy megpróbálnak "hazugságokon alapulva fogást találni a kormányon". A Fidesz kommunikációs igazgatója Napi aktuális című műsorunkban reagált az 1300 menekült befogadásáról szóló ellenzéki vádakra, elmondása szerint tudatosan keverik össze az oltalomra szorulók és a gazdasági bevándorlók fogalmát, valamint nem foglalkoznak a döntéshozás jogával sem.
Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak beszélt arról, hogy tavaly 1300-an kaptak menekültstátust Magyarországon, de a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé. Ezzel kapcsoltban az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést akar összehívni. Hidvéghi Balázs felháborítónak tartja a Jobbik próbálkozását. "Tudatosan kevernek össze két fogalmat, amit mi mindig világosan elkülönítettünk, ez pedig a döntéshozás joga és a megkülönböztetés a menekülteknek, azaz az oltalomra szoruló embereknek és a gazdasági bevándorlóknak, akiknek a tömegeit vonzotta magához az Európai Unió" - mondta a kommunikációs igazgató.

Elmondása szerint, akik valóban védelemre szorulnak és jogszerű körülmények között védelmet kérnek Magyarországtól és bebizonyosodik, hogy erre jogosultak, azoknak Magyarország oltalmat ad. Ez mindig is így volt, ebben semmiféle újdonság nincs - tette hozzá. 
"Mi a gazdasági bevándorlók kötelező betelepítése ellen küzdünk, ami ráadásul külföldi döntés alapján történne. A lényeg, hogy hol döntenek arról, hogy kiket fogadjon be Magyarország, milyen feltételek alapján és hogyan szervezi meg. Ez a mi döntésünk legyen. A gazdasági bevándorlók kötelező betelepítését sem Soros György szervezetei, sem a brüsszeli bürokrácia ne írja elő."
A Jobbik parlamenti ülést szeretne a témában, de Hidvégi Balázs kizártnak tartja, hogy "asszisztálnának egy ilyen alávaló próbálkozásnak". Molnár Zsolt a miniszterelnököt hívná be a nemzetbiztonsági ülésre, ezzel kapcsolatban a kommunikációs igazgató elmondta, hogy Orbán Viktor ezeken az üléseken nem szokott részt venni. "Ez egy politikai cirkusz, úgy látszik, hogy elindult a kampány, de ebben nem leszünk partnerek. A mi feladatunk, hogy az országot megvédjük és amikor direkt befolyásolási kísérletek zajlanak, akkor ez ellen lépni kell" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy kitilthatják-e Soros Györgyöt Magyarországról Hidvéghi Balázs azt mondta, hogy "azt majd meglátjuk, hogy pontosan mire kerül sor, mi a kormányhoz fordultunk a mai választmányi ülésen, hogy tegyen lépéseket akár törvények útján is. Ez egy politikai határozat, a kormányon múlik, hogy konkrétan milyen intézkedéseket hoznak".

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ