Cover
Belföld
Nincs miniszterelnök-jelöltje a Momentumnak
2018-01-1519:56
momentum, fekete-győr andrás, választás
Nem állít saját miniszterelnök-jelöltet a Momentum, mert szerintük abból már van elég. A törpepárt elnöke azt mondta, ők csapatban képviselik majd a magyarokat. Sajtóhírek szerint azonban belső feszültségek miatt nem állítanak miniszterelnök-jelöltet.
Van már elég miniszterelnök-jelölt Magyarországon, ezért nem állít magának saját jelöltet a 2018-as országgyűlési választásokra a Momentum Mozgalom. A törpepárt úgy látja, csak többen, csapatban tudják képviselni a magyarok érdekeit. Pedig augusztusban még nem így vélekedtek, akkor küldöttgyűlésük az önállóság útját választotta, és szó szerint a következőket mondta ki: 
A Momentum nem köt választási együttműködést másik párttal, saját miniszterelnök-jelölttel, külön listán, valamennyi egyéni választókerületben önálló jelöltet állítva indulnak el a 2018-as országgyűlési választáson. 
"Miniszterelnök-jelöltekben gondolkodni az nem több, mint kommunikációs húzás, én azzal kezdtem a beszédemet, hogy nekünk eszünk ágában sincs ilyen embert állítani, mert mi nem hiszünk abban, hogy messiásokat meg népvezéreket kellene kiállítani" - mondta Fekete-Győr András.

Sajtóhírek szerint azonban nem ez a valódi oka annak, hogy a párt nem állított magának saját miniszterelnök-jelöltet, hanem az, hogy komoly feszültség alakult ki a párton belül az elnök és a kampányfőnök között. Utóbbinak ugyanis komoly ambíciói vannak, nem csak a pártelnöki szék, hanem a miniszterelnök-jelöltség tekintetében is, a céljaihoz pedig megnyerte Orosz Anna elnökségi tag támogatását is. Momentumos források korábban még az elnök elleni puccsról beszéltek, de a hírek szerint Fekete Győr és Soproni abban egyeztek meg, hogy a választásokig nem civakodnak, csak utána döntik el, hogy ki vezesse tovább a Momentumot. Az, hogy a párt végül nem nevez meg miniszterelnök-jelöltet, ennek az egyezségnek lehet a része, de ezt tagadják.

ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ