Cover
Belföld
Nincs egyetértés az ellenzékben
2018-01-1509:24
mszp, párbeszéd, együtt, Gúr Nándor, Karácsony Gergely, juhász péter, Bangóné Borbély Ildikó
Az MSZP ahogy eddig is, továbbra is nyitott az együttműködésre - mondta az MSZP alelnöke. Gúr Nándor szerint az Együtt hibás döntést hozott, amikor külön listát állított, saját miniszterelnök-jelölttel. Juhász Péter, az Együtt elnöke korábban azt mondta: a koordinált indulás lenne a jó megoldás a körzetekben, de a szocialisták ezt elutasítják.
„Biztonságos megélhetést, szociális demokráciát” ígért a 2018-as kormányváltását követően Gúr Nándor az MSZP alelnöke. Az azonban még mindig nem világos, hogy milyen formációban indul a választáson a baloldali ellenzék. 

A Párbeszéd és az MSZP közös listán lesz, miniszterelnök-jelöltjük Karácsony Gergely. Az MSZP és a DK a választókerületeket felosztotta egymás között. A megállapodáshoz az Együtt is szeretett volna csatlakozni, de végül szombaton bemutatták saját listájukat és miniszterelnök-jelöltjüket. 

Juhász Péter Napi aktuális című műsorunkban arról beszélt, hogy a megoldás a külön lista, és a koordinált indulás a körzetekben. Azt is mondta, hogy 
az MSZP ezt azért nem fogadja el, mert akkor kevesebb állami kampánytámogatást kapna.
Az Együtt elnöke szerint ugyanakkor kötelező koordinálni, anélkül ugyanis nem lehet leváltani az Orbán-kormányt, már pedig ez az összellenzéki érdek, és nem az, hogy az MSZP több pénzből kampányoljon. 

Gúr Nándor másképp vélekedett. Az MSZP alelnöke nem tartja helyes döntésnek, hogy az Együtt külön listát állított. Szerinte pártja végig az összefogás mellett volt. Ennek némileg ellentmond, hogy olyan választókerületekben is saját jelöltet indít az MSZP, ahol az Együtt jelöltje esélyesebbnek számít. Például Csepelen, ahol Bangóné Borbély Ildikó indul a szocialisták színeiben. Az MSZP-s politikus korábban azt mondta, Juhász Péter olyan, mint egy rossz óvodás gyerek, aki tönkreteszi mások játékát. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ