Cover
Belföld
Megkezdődött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezése
2018-01-1511:25
Február végéig adhatják be - az ország bármelyik kormányablakában, személyesen - kárrendezés iránti kérelmüket a Czeglédy-ügy károsultjai, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg - jelentette be hétfőn Szombathelyen, sajtótájékoztatón Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott. 
Tájékoztatása szerint január 15-én lépett hatályba az a tavaly decemberben megalkotott kormányrendelet, amely lehetővé teszi a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezését, pénzbeli megsegítését. Felhívta a figyelmet arra, hogy a február 28-i határidő jogvesztő hatályú. 
„Arra kérem az érintetteket, hogy lehetőség szerint a mai naptól éljenek ezzel a lehetőséggel. Amennyiben megalapozott kérelmük és jogosultságuk van, akkor ezt az igényt érvényesíthetik és nyújthatják be az ország valamennyi kormányhivatalánál, illetve kormányablakánál”
– közölte a Vas megyei kormánymegbízott.
A kormányhivataloknál, a kormányablakokban benyújtott kárrendezési kérelemhez csatolni kell a jogosultságot alátámasztó dokumentumokat, különösen a feladatteljesítésre, annak jellegére, helyére, időtartamára vonatkozó iratokat. Részletes tájékoztatás letölthető a Vas Megyei Kormányhivatal honlapjáról: www.kormanyhivatal.hu/hu/vas/hirdetmenyek/letoltheto-dokumentumok
    
Harangozó Bertalan közölte: az is kérhet kárrendezést, aki valamilyen okból nem rendelkezik a szükséges iratokkal; ilyen esetben büntetőjogi felelőssége tudatában írásban vagy akár szóban is nyilatkozatot tehet, amiről a kormányablak munkatársai jegyzőkönyvet vesznek fel. Hozzáfűzte: amennyiben a kérelmező jogosultságát a kormányhivatal megállapítja, a kárrendezés összegét a Magyar Államkincstár folyósítja. 
Czeglédy Csaba - az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője - és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek - a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével - el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ