Cover
Belföld
Egerben megváltak a radikális tagoktól
2018-01-1509:15
Kurta közleményben tudatta közösségi oldalán az egri Jobbik, hogy a párt országos elnöksége egyhangú döntésével feloszlatta a párt helyi alapszervezetét, és szombaton újjáalakult. A szervezet elnökévé Mirkóczki Ádámot, alelnökévé Ecsedi Tamást választották. Megtörtént tehát az, ami várható volt: a néppártosodott Jobbik nem túl tisztességesen, egy huszárvágással megszabadult az egri alapszervezet alapítóitól, régi tagjaitól, vagyis azoktól, akik a nemzeti, radikális Jobbikba léptek be. 
A Magyar Idők úgy tudja, az alapszervezeti tagok nagyobb része nem is tudott arról, hogy újjászervezik a csapatot, őket meg sem hívták az új szervezet bemutatására. Így az eddig 17 fős egri szervezet hét taggal folytatja munkáját, mindegyikük hű embere Mirkóczkinak, a párt országgyűlési képviselőjének. A tagok jelenlegi számából egyébként látható, milyen sikeres is a néppártosodási folyamat: a valaha szebb napokat látott, még valóban józan ésszel gondolkodó Jobbik idején a tagság ennek többszöröse volt.

A lap értesülése szerint azok az alapszervezeti tagok, akiket a Mirkóczki vezette szervezet minden előzetes tájékoztatás nélkül kitett, nem nyelik le a békát, és nem ülnek tétlenül. Információink szerint a közeljövőben az is kiderül, milyen lépéseket tesznek az eltávolításuk nyomán.

Bővebben a Magyar Idők oldalán

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ