Cover
Belföld
Bojkottálja a Jobbik az ECHO TV-t
2018-01-1513:03
A választásig bojkottálja a Jobbik az ECHO Televíziót. Stábunkat ezúttal beengedték Vona Gábor sajtótájékoztatójára, de ott a pártelnök közölte: televíziónk kérdéseire a továbbiakban a jobbikosok nem fognak válaszolni. Vona Gábor az elmúlt időszakban már többször kitért a válaszadás elől. 
Három budapesti képviselőjelöltjét mutatta be Vona Gábor szombati sajtótájékoztatóján. A múlt héten egy hasonló eseményre nem engedték be stábunkat, és a távozó pártelnök sem kívánt nyilatkozni. Most forgathattunk a rendezvényen, hogy Vona Gábor közölhesse, a választásig folytatja a Jobbik az utóbbi időszakban kialakult gyakorlatot: televíziónk kérdéseire nem válaszolnak. 

A Jobbik elnöke szerint pártjának propaganda hazugságokat kellett elszenvedne és elviselnie az elmúlt hónapokban az ECHO TV-től. Vona Gábor azt is kifejtette, hogy azért csak a választásig tart a bojkott, mert a Jobbik-kormány elhozza majd a sajtószabadságot. 

Híradónk egyébként arról kérdezte volna a pártelnököt, hogy a néppártodosodás hány jobbikosnak okozott akkora csalódást, hogy kilépett a pártból. A birtokunkba került ugyanis egy levél, amelyben egy orosházi Jobbik-tag arról ír, hogy szeretné megszüntetni párttagságát az arculatváltás és a Végegyházán történtek miatt. Úgy fogalmaz: Az elmúlt évek és hónapok jobbikos tevékenységei miatt a párt arculatváltásával nem tudok és nem is kívánok azonosulni. Vona Gábor ezúttal is megerősítette, hogy a néppártosodást sikeresnek tartja. 

Emlékezetes: azok után, hogy a Jobbik – korábbi ígéretével ellentétesen – nem szavazta meg az alaptörvény módosítását a betelepítési kvóta elutasításáról, országszerte több alapszervezet is megszűnt. 
 
Ilyen volt a pomázi, a nyírturai, a vámosmikolai, a nagybörzsönyi, de otthagyták a Jobbikot Vecsésen, Szobon, és távozott a Jobbikból Bakó József nyíregyházi, Rékasi László hajdúhadházi, valamint Szabó Tibor létavértesi önkormányzati képviselő, míg Szilágyi Péter a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlésben ült ki a függetlenek közé. 
 
Hajdú-Bihar megyében feloszlatták vagy magától feloszlott a csökmői, a létavértesi, előtte pedig a mikepércsi, a monostorpályi, a nagyrábéi, a sápi és a biharnagybajomi csoport. Alapszervezetek szűntek meg Konyáron, Sárándon, Hajdúbagoson, Pocsajban, Bárándon, valamint Földesen, emellett párttagok léptek ki a Jobbikból Derecskén, Berettyóújfaluban és Álmosdon is. 

ECHO TV Híradó – A nemzet hangja – Magyar idők

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ