Cover
Belföld
Cser-Palkovics: A nyugalmat, a biztonságot szeretnék megőrizni a polgármesterek
2018-01-1409:31
mjvsz, cser-palkovcs andrás, migránsok, soros-terv
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint a nyugalmat, a biztonságot szeretnék megőrizni a magyar települések vezetői, ezért utasítja el a Megyei Jogú Városok Szövetsége, hogy Magyarország bevándorlóország legyen és a településeken bevándorlásszervező irodák működjenek.
Cser-Palkovics András, aki az MJVSZ társelnöke is, vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: a szervezetnek fontos, hogy a közelmúltbeli európai uniós döntések miatt kiálljanak a kormány törekvései mellett, nem szeretnék, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, és azt sem, hogy bevándorlásszervező irodák működjenek településeiken. Hangsúlyozta: a nyugalmat, biztonságot, békességet szeretnék megőrizni, mert ezek a fejlődés feltételei is. 

Cser-Palkovics András közölte: az MJVSZ pénteki konferenciáján felszólaltak olyan települések vezetői, amelyeket érintett a bevándorlás - vagy azért, mert korábban menekülttábor volt ott, vagy a határ mentén találhatók és átvonultak rajtuk a migránsok - és tőlük volt leghitelesebb annak felsorolása, mit kell elkerülni a biztonság megőrzéséért. Kitért arra is: azon települések polgármesterei, ahol volt menekülttábor, arról is beszámoltak, mekkora különbség volt a korábban menedekültstátuszért jogszerűen folyamodók és az illegális bevándorlóként érkezők "viselkedése, hozzáállása" között. Ezek a polgármesterek jelezték, hogy ez nagyon komoly problémákat okozott az érintett települések mindennapjaiban - tette hozzá.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ