Cover
Belföld
Puskás Imre: A képviselő-testületek határozatban utasítsák el a Soros-tervet
2018-01-1313:45
Puskás Imre, soros-terv, Fidesz-KDNP, illegális bevándorlás, kötelező betelepítési kvóta, Mihai Tudose
Arra biztatja a Fidesz-KDNP az önkormányzati képviselő-testületeket, hogy határozatban utasítsák el a Soros-tervet és az illegális bevándorlást településeiken – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
A kormánypárti politikus felidézte, hogy előző nap a „bevándorlásszervező irodákkal” szembeni fellépésről fogadtak el felhívást polgármesterek. Ezzel a Fidesz maximálisan egyetért, szerinte is lépnie kell a kormánynak, és akár törvénnyel, vagy törvényekkel kell megakadályozni a Soros-terv végrehajtását, a „bevándorlásszervező” Soros-hálózat veszélyes tevékenységét – mondta. 
Azzal is egyetértenek – folytatta Puskás Imre -, hogy a magyar településeken is lépni kell, a Soros-terv, a kötelező kvóta és a migránsok betelepítése veszélyeztetné a magyar falvakat és városokat. 

Ha az uniós országokra kényszerítik a kötelező kvótát, a Soros-terv további pontjait, akkor a magyar településekre is megindul a migránsok betelepítése
 – mutatott rá Puskás Imre. 

Kiemelte: ahol tömegesen megjelentek az illegális migránsok, mint például az olasz, a francia, a spanyol, a svéd, vagy az osztrák, a német településeken – ott megszűnt a mindennapok biztonsága, nőtt a bűncselekmények száma, a nők elleni erőszak. 

Ezért a Fidesz és a KDNP, csatlakozva a polgármesterek felhívásához, arra biztatja, kéri a képviselő-testületeket, hogy határozatban utasítsák el a Soros-tervet, az illegális bevándorlók betelepítését, továbbá a bevándorlást szervező irodák létrehozását 
– mondta a politikus. 

Puskás Imre megjegyezte: a magyar ellenzékre nem lehet számítani a települések megvédésében sem. A magyar baloldal támadta a pénteki tanácskozást, a Momentum és az Együtt aktivistái Soros-álarcban jelentek meg, kifejezve, hogy „kinek a zsebében van” ez a két szervezet. Hozzátette: a pénteki konferencián egyetlen ellenzéki polgármester sem vett részt, ami azt mutatja, nincs az országban egy jobbikos, DK-s, vagy szocialista, LMP-s polgármester, aki fontosnak érezné, hogy kiálljon településéért. 

Arra a kérdésre, hogy Tudose román miniszterelnök nyilatkozatát a román külügy nem tartja magyarellenesnek, a kormánypárti politikus azt mondta: nagyon rossz úton járnak a románok, ha a kijelentést igyekeznek elbagatellizálni. Ez egy nagyon súlyos kijelentés volt, ami gyakorlatilag fenyegeti az erdélyi magyarságot. 

Mindaddig, amíg Tudose nem kér bocsánatot, nem ad elfogadható magyarázatot, addig nagyon súlyos helyzetben van a két ország kapcsolata és az erdélyi magyarság is 
– mutatott rá Puskás Imre. 

Hozzátette: a magyar kormány gyorsan és határozottan reagált, és most is kifejezte, hogy az erdélyi magyarság számíthat rá, mindent megtesz biztonsága érdekében. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ