Cover
Belföld
Pálffy Ilona: Jóval több lehetőség van külképviseleten szavazni, mint négy éve
2018-01-1307:25
Pálffy Ilona, Nemzeti Választási Iroda, 2018-as választások, külképviseletek, kampány
Idén jóval több lehetőség van külképviseleten szavazni, mint 2014-ben – nyilatkozta Pálffy Ilona a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. 
Az előző választásnál 97 külképviseleti iroda volt, most 115 van és még két helyen - Bogotában és Edinburghban – várunk február 15-ig. Ez gyakorlatilag hússzal több, mint 2014-ben 
- fejtette ki az NVI elnöke. Beszélt arról is, a határon túli magyarsággal együtt 8 millió fölötti választásra jogosult polgárt érint az idei, április 8-ra kiírt országgyűlési választás. Pálffy Ilona kifejtette, azok kapnak választási értesítőt a határon túli szavazók közül akik, személyes átvételt kértek a külképviseleteken. Kitért arra is, ha valaki nem tud a saját körzetében szavazni, annak van lehetősége átjelentkezni, ennek határideje április 6-a 16 óra.

Az elnök elmondta, különleges biztonsági intézkedésekkel készülnek a választásokra azért, hogy illetéktelenek ne tudják meghekkelni az informatikai rendszert.

Pálffy Ilona közölte, előzetes eredményre már a választás estéjén számítani lehet, majd a választás utáni 5. napon az egyéni választókerületek előzetes eredményei is meglesznek. 

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

ECHO TV - A Nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ