Cover
Belföld
Novák Katalin: A család az együttlét öröméről is szól
2018-01-1313:29
Novák Katalin, Emmi, családtámogatás, gyed, babakötvény
A család az együttlétről is szól, amikor közös programokon vesz részt a család minden tagja – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szombaton, Budapesten, a Városligeti Műjégpályán, a Családok Éve programsorozat nyitórendezvényén.
Elmondása szerint bár ezeken a programokon nem direkt módon foglalkoznak a gyerekekkel, de amikor segítik, instruálják őket, például megtanítják őket korcsolyázni, akkor összekovácsolódik a család, és ezekre az élményekre a gyerekek felnőttként is örömmel emlékeznek vissza. 

Novák Katalin a családtámogatási rendszer újdonságait emelte ki, így azt, hogy a nagycsaládosoknak elengedik a hitelük egy részét, hogy a diákhitelt is elengedik, vagy felfüggesztik a törlesztést, ha gyermeket vállalnak. Közölte, Babakötvényt kapnak azok a magyarok is, akik nem Magyarország területén vállalnak gyereket, illetve megduplázzák a diplomás gyedet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a család nem elsősorban az anyagi támogatásokról szól. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ