Cover
Belföld
Baloldali többséget vizionál Karácsony
2018-01-1106:50
Programpontok bemutatása helyett csak alpári stílusú kormánygyalázás zajlott az MSZP tegnapi budapesti évadnyitó rendezvényén. A szocialisták amellett próbáltak érvelni, hogy a Karácsony Gergellyel közös tandemük mögé kell beállnia a hazai baloldalnak.
A Magyar Idők beszámolója szerint egyfajta önbizalomnövelő tréningnek hatott az MSZP budapesti évadnyitója, amelyet tegnap Zuglóban rendeztek. A felszólalók programokról, tartalmi elemekről nem beszéltek, csupán a kormányt kritizálták, és a baloldal erejéről hangoztak el erősen túlzó kijelentések. 
 
– A többség nem lehet ellenzékben – fogalmazott Karácsony Gergely arra utalva, hogy a baloldali pártok összesen több szavazatot kaptak a legutóbbi országgyűlési választásokon, mint a Fidesz–KDNP. – Nem messiás vagyok, hanem szolgáló – mondta a szocialisták és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje. 
A Magyarország legnépszerűbb politikusaként és következő miniszterelnökeként felkonferált Karácsony azt is hangsúlyozta, hogy a vezetésével felálló kormányzat olyan szociális demokráciát képviselne, amely „nem más, mint a 2010 előtt létező liberális demokrácia, csak több annál”. A jelenlegi társadalmi berendezkedést áldemokráciának nevezte a zuglói polgármester, Orbán Viktor kormányfőt pedig vén despotának.
 
Kunhalmi Ágnes a jelenlegi államigazgatást nyomorult jobboldali hatalomnak titulálta, és amiatt aggódott, hogy kormány szétveri a fővárost.
Az MSZP budapesti elnöke azt is vélelmezte, hogy európai konzervatív pártok a magyar munkásokat sértegették, és azt állította, hogy ezek ellen Orbán Viktor nem tudja megvédeni a dolgozókat, erre csak a szocialisták képesek.
 
Kunhalmi a teljes baloldali összefogást is sürgette, szavai szerint csak az akadályozta meg hatalomra kerülésüket 2014-ben, hogy több pártlistát állítottak. Felhívta a figyelmet – az állítása szerint a szívéhez közel álló DK-s szavazókat közvetlenül is megszólítva –, hogy nem lehet az a balliberális pártok célja, hogy kinek a pártlistáján landol a legtöbb szavazat. A politikusnő a sérelmek félretételére szólított fel a „múlton vekengés” helyett.
 
Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely korábban azt nyilatkozta, hogy a szocialistákat a Fidesznél is jobban utálja. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a „maffiakormányzat” lebontását sürgette, különben szavai szerint kő kövön nem marad. Tóth az álhírnek bizonyult kórházi rühfertőzésekre is utalt beszédében a kormány teljesítményének becsmérlésére. A frakcióvezető Magyarország Oroszországtól való állítólagos függőségéről is beszélt.

Forrás: Magyar Idők


A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ