Cover
Belföld
Orbán: a közép-európai országok súlyuknak megfelelően kívánnak beleszólni az unió ügyeibe
2018-01-0313:26
Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki továbbra is egyetért abban, hogy a migrációt meg kell állítani, a határokat meg kell védeni és el kell utasítani az Unió által előírt kötelező kvótákat. Európának a magyar kormányfő szerint erős tagállamokra van szüksége, a magyar-lengyel barátság pedig továbbra is az európai politika alapja lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös sajtótájékoztatóján.
"A közép-európai gazdasági modellek működnek, a térség országai stabilizáló szerepet játszanak az Európai Unióban, ezért ennek megfelelő súllyal szeretnének beleszólni az unió ügyeibe" - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök közölte: míg térségünk országainak gazdaságai működnek, az unió bevándorláspolitikája látványos kudarcot vallott. 
A határokat továbbra is meg kell védeni, a migrációt meg kell állítani, és a segítséget kell oda vinni, ahol szükség van arra - szögezte le. Orbán Viktor rámutatott: a két ország kapcsolatának homlokterébe a nagy projektekkel kapcsolatos együttműködések kerülnek a jövőben. Ezek közül kiemelte az észak-déli irányú energetikai és közlekedési infrastruktúra fontosságát.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ