Cover
Belföld
Ismét ellentmondásba keveredett Vona Gábor
2017-12-2820:38
vona gábor, jobbik, LMP
Míg 2012-es évnyitó beszédében a demokrácia ellen szólalt fel, addig pár napja már a magyar demokrácia utolsó bástyájának nevezte magát egy osztrák lapnak adott interjúban. A Jobbik elnöke szerint ugyanis azzal, hogy a pártját tiltott pártfinanszírozás miatt megbírságolta az Állami Számvevőszék a magyar demokrácia is feledésbe merült és ezt élesztené fel 2018-ban.
2012-es évadnyitó beszédében még sem magát, sem pártját nem tartotta demokratának Vona Gábor. Öt év elteltével azonban nagyot fordult a világ, a pártelnök mára már magát tartja a magyar demokrácia utolsó bástyájának. Erről az egyik osztrák lapnak beszélt a Jobbik elnöke. Vona Gábor nem csak a demokrácia kapcsán keveredett ellentmondásba. Az interjúban arról is beszélt, hogy pártja koalíciós tárgyalásokat kezdeményez a Momentum Mozgalommal és az LMP-vel a választások után. Azt azonban elhallgatta, hogy korábban miként is vélekedett a balliberális pártokról. 2010-ben ugyanis egy lapinterjúban még azt állította, hogy az LMP a báránybőrbe bújt SZDSZ. Vona ezen véleményét a párt országgyűlési képviselője is osztotta. 

Nekem meggyőződésem, hogy ebből az LMP-ből, még akkor is, hogyha az SZDSZ elég erőteljesen ott nyomul és segíti, ebből az LMP-ből, ebből a belvárosi úri fiúk gyülekezetéből, soha nem lehet meghatározó tényező a politikában.
– mondta Szilágyi György országgyűlési képviselő, Jobbik.
Tárgyalások nem folytak, nem folynak senkivel, nem is tervezünk ilyet a következő hónapokban, de a választások után, ahogy Vona Gábor elmondta, a Jobbik megnyeri a választásokat Magyarországon, viszont egyedül nem tud kormányt alakítani, akkor adott esetben végig kell gondolni a lehetőségeket, ez nem jelent koalíciót, nem jelent koalíciós kényszert senkivel.
 – mondta Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő, Jobbik. 

Vannak azonban a Jobbikon belül is olyanok, akik a mai napig nem hajlandók a balliberális oldallal együttműködni. Ilyen Toroczkai László alelnök is, aki leszögezte, soha nem lesz olyan Jobbik-kormány tagja, amelynek soraiban ott lesz az LMP vagy a Momentum. A Lehet Más a Politika társelnökét hiába kérdeztük, hallgat az esetleges koalícióról. 

Koalíciós tárgyalásokról mindig egy választás után kell beszélni, mi is nyilvánvalóan akkor fogunk erről beszélni.
– mondta a társelnök, Hadházy Ákos 

Az LMP-nek korábban markánsabb véleménye volt a Jobbikról. Egy hónappal ezelőtt miniszterelnök-jelöltjük még egyenesen science fictionnek nevezte az esetleges koalíciót. 

ECHO TV

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ