Cover
Belföld
Vona Gábor magyarázkodik
2017-12-2719:09
Elismerésnek tartják a jobbikosok, hogy Simicska Lajos nyíltan szimpatizál velük. Vona Gábor terjedelmes interjút adott a Die Presse című osztrák lapnak. Ebben beszélt arról, hogy pártja milyen kapcsolatban áll a milliárdos üzletemberrel. A Jobbik elnöke panaszkodott az ellene folytatott állítólagos karaktergyilkos kampány miatt, és beszélt pártja politikai útkereséséről is. 
Nem vállalná a Jobbik elnöki tisztségét Vona Gábor, ha kiderülne, hogy zsidó származású - ezt a Jobbik elnöke még egy 2013. évi interjúban nyilatkozta. Vona Gábor politikustársainak is sajátos véleménye van a zsidóságról és a cigányságról. Több jobbikos is antiszemita kijelentéseket tett, köztük Apáti István országgyűlési képviselő is. 

Vona Gábor mostanra azonban inkább azt szeretné, ha mindenki elfelejtené a Jobbik múltját. A Die Presse osztrák lapnak adott interjújában úgy fogalmazott, ezekkel már akkor sem értett egyet, de nem érezte magát elég erősnek ahhoz szembeszálljon az antiszemita irányvonallal. A lapnak megjegyezte azt is, hogy most már lehetetlennek tartja, hogy következmények nélkül maradjanak az ilyen - ahogy fogalmazott - kisiklások. 

A Jobbik elnöke a Simicska Lajossal való kapcsolatáról is beszélt az interjúban. Azt mondta, pártja nem kap pénzt a milliárdos oligarchától, azt azonban elismerte, hogy a Simicskához tartozó médiában egyre több teret kap a Jobbik. 

Vona Gábor politikustársa, Varga-Damm Andrea elismerésnek tartja, hogy Simicska Lajos a Jobbikkal szimpatizál. Azt is mondta: szerinte Simicska Lajos erősnek tartja a Jobbik programját. 

Azt gondolom, hogy Simicska Lajos azt ismerte fel, hogy ebben a pártban olyan értékek és a párt körül olyan hihetetlen nagy értelmiségi holdudvar jelent meg, amiből mindenki profitálni fog. Nem csak maga a párt, hanem az egész társadalom. Hogy őszinte legyek, én nagyon büszke vagyok Simicska Lajosra, hogy egy ilyen kőkemény üzletember képes volt értékek alapján egy szimpátiát megfogalmazni, és eszerint tenni a dolgát
– jelentette ki az ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltje .
Vona Gábor a Die Perssének adott az interjúban arról is beszélt, hogy a választások után, kész lenne koalíciós tárgyalásokat folytatni az LMP-vel és a Momentummal. 

ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ