Cover
Belföld
Színlelt szerződést köthetett a Jobbikkal Simicska Lajos
2017-12-2007:42
jobbik, simicska, plakáttörvény
A párt és milliárdos támogatója még szeptemberben olyan szerződést kötött, amely szerint a Jobbik két részletben vásárol meg ezer plakáthelyet Simicskától, jóval a piaci ár alatt. A szeptemberben kötött szerződésbe belefoglalták, hogy még az ősz folyamán 26 millió, majd a 2018-as választások után 98 millió forintot kell fizetnie a Jobbiknak Simicska Lajosnak.
A plakáthelyek közben már vissza is kerültek Simicska cégeihez, de a párt nem hajlandó nyilatkozni arról, hogy kaptak ezért pénzt az Orbán Viktor elleni bosszúra készülő oligarchától. Amennyiben ugyanis Simicska nem fizetett a hirdetőfelületek visszavásárlásáért, akkor jog szerint a Jobbikkal kötött plakátszerződés semmis. Így viszont az egész ügylet törvénytelen. 

A Demokratikus Koalíció szerint a Jobbik és Simicska Lajos plakátügyei kivétel nélkül a párttörvénybe ütköznek. A DK szerint nemcsak ez a baj Vonáékkal, hanem hogy miközben néppártosodásról beszélnek ugyanolyan kirekesztők mint korábban. Ezt bizonyítja a legutóbbi debreceni eset, amikor Ágoston Tibor a párt önkormányzati képviselője egy roma diáktól akarta megvonni a támogatást, majd ezt megfejelte egy rasszista viccel.

ÁSZ: Bűncselekményre utaló jelek

A Jobbik a mostani ellenőrzése során nem volt együttműködő, bűncselekményre utaló helyzet alakult ki - mondta az Állami Számvevőszék elnöke az Origónak. Domokos László szerint ezért is kommunikáltak a jelentés-tervezetről, ugyanis világosan ismertetni kellett a helyzetet. Az elnök hozzátette: a számvevőszék feladata a törvények betartatása, amelyet politikától függetlenül végez.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ