Cover
Belföld
Schiffer: Szívóhatást generál és veszélyes a menekültelosztási mechanizmus
2017-12-1923:27
schiffer andrás, migráció, kötelező betelepítési kvóta, terrorizmus, Svédország, eu
Arcpirítónak tartja Schiffer András, hogy Brüsszel szolidaritást vár a migráció kapcsán az európai államoktól, miközben 2015 nyarán Németország és Svédország egyoldalúan döntött arról, hogy meghívólevelet küld az otthonukat elhagyni kényszerülőknek. Azoknak az embereknek, akik pl. a svédországi fegyvertexport miatt kirobbant konfliktusok elől menekültek Európába. 
Ideje lenne szembenéznie Brüsszelnek, hogy itt nem arról van szó, hogy időnként keletkezik majd egy vészhelyzet valahol a világban, amely elindít egy migrációs hullámot. Egész egyszerűen a XXI. században olyan migrációs jelenségekkel kell szembenézni, melyeket a XX. században létrehozott menekültügyi, migrációs rezsimek képtelenek kezelni - fogalmazott az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Schiffer András. 

A volt országgyűlési képviselő szerint már most látható, hogy az állandó felső határ nélküli elosztási mechanizmus egyrészt tökéletesen kimeríti az Európai Unió országainak az integrációs kapacitásait, másrészt pedig hosszútávon kezelhetetlen biztonsági helyzetet teremt és szívóhatást generál. 
Ha visszaemlékezünk 2015 nyarára, akkor a meghívólevelet Németország és Svédország bocsátotta ki.
- nyilatkozta Schiffer, hozzátéve, hogy nem lehet szolidaritásról beszélni akkor, amikor a meghívólevél kibocsátásáról egyoldalúan döntenek, viszont a helyzet kezelésének terhét mindenkinek viselnie kell. Arcpirító szolidaritásról beszélni az ügyvéd szerint, miközben az egyik oldalon vannak olyan országok, pl. Svédország, melynek a fegyverexportja nagymértékben okozója azoknak a konfliktusoknak, melyek következtében emberek elhagyni kényszerültek a szülőföldjüket, illetve vannak országok, melyek évszázados gyarmati státuszuknál fogva erősebbek a keleti országoknál. 
Az, hogy a centrumországok, mint pl. Németország, Svédország, Franciaország úgy tudták pörgetni a gazdaságukat, ahogyan az elmúlt évtizedekben, az egyrészt köszönhető a komoly gyarmatbirodalmi múltnak, másrészt annak a fegyverexportnak, amelynek a vetése most „beérik” Európa peremén. Ebben például a svédek nyakig sárosak. Amikor ennek az egésznek a terhével az Európai Unió szembenéz és azt mondja: kedves kelet-európaiak, akkor szolidaritás! Ez egy picikét arcpirító!
- hangsúlyozta a volt országgyűlési képviselő. 

Schiffer András a kohéziós források kapcsán kijelentette, félreértés azt hinni, hogy az valamiféle könyöradomány. A fejlesztési források szorosan tapadnak ahhoz az európai szerkezethez, amely egyébként nem szolgálja a keleti országok felzárkóztatását és túl azon, hogy tisztességtelen annak megvonásával fenyegetni, nem is vehető komolyan, hiszen a források megvonásának legalább annyira vesztesei lennének a nyugati vállalatok, mint amennyire a keleti országok – tette hozzá az ügyvéd. 

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ