Cover
Belföld
Rétvári: Európa identitását akarják elvenni a bevándorlásra hivatkozva
2017-12-1921:50
Rétvári Bence, európa, migráció, illegális bevándorlás, kereszténység, Emmi
Óriási illúzió azt hinni, ha gesztusokat teszünk a muzulmánok felé, akkor ők hasonló gesztusokkal fogják ezt viszonozni – mondta Rétvári Bence az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról is beszélt, hogy sokan szeretnék elvenni az európai emberek, az európai társadalom identitását, ehhez pedig eszközként a bevándorlást használják. 
Illúzió azt hinni, hogy értékelni fogják a muzulmánok a feléjük tett gesztusokat. Ne számítsunk rá, hogy ha mi toleranciát mutatunk feléjük, befogadjuk őket, akkor ők ezt kedvességnek veszik, mert ez az ő szemükben a gyengeség jele – fejtette ki Rétvári Bence. Európában keresztény gyökerű és kultúrájú emberek élnek, és nincs szükség arra, hogy az európaiak bárki kedvéért lemondjanak saját életformájukról, életmódjukról – szögezte le az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. 
Sokan szeretnék az európai és a keresztény identitást felszámolni, amelyhez a bevándorlásra való hivatkozás jó eszköz nekik, de ez az európai életformának az alapja. Ha ezt az alapot, gyökeret elengedjük, akkor az európai kultúra, gazdaság, demokrácia, civilizáció és társadalom, ugyanúgy dőlne el, mint egy gyökér nélküli fa.
- fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Rétvári Bence beszélt még a rászorulóknak nyújtott kormányzati támogatásról. Elmondta, a 2016-ban indult program keretében 4000 hajléktalan kap meleg ételt naponta, idén pedig már országszerte – összesen 260 helyszínen – osztanak havonta tartós élelmiszerekből álló csomagot a kisgyermekes rászoruló családoknak. Ez fog tovább bővülni, és a nehéz körülmények között élők, a megváltozott munkaképességűek, illetve az idősek, akik szintén rászorulnak egy ilyesfajta támogatásra, kapnak csomagot – fejtette ki az EMMI parlamenti államtitkára. Ez 2-3 év alatt 18 milliárd forint támogatás – tette hozzá Rétvári Bence.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ