Cover
Belföld
Újabb plakátmutyi a Jobbik és Simicska Lajos között
2017-12-1709:25
vona gábor, Simicska Lajos, állami számvevőszék
Újabb plakátcsalás van kibontakozóban, mert a Jobbik eladta azokat a plakátokat, melyeket áron alul kapott meg Simicska Lajostól. A párt azt közölte, hogy az eladó – vagyis Simicska cége – vette vissza a plakát helyeket csökkentett áron. Ez azonban újabb jogi problémákat eredményez, ugyanis a Simicska-cégekkel kötött szerződés szerint 2020-ig a Jobbik nem adhatja el a reklámhordozókat.
"Mindaz, ami most zajlik, az nem egy számvevőszéki vizsgálat, és nem egy hatósági büntetés, ez itt egy halálos ítélet amelynek a papírjára a Jobbik van írva, de valójában ez a magyar demokrácia halálos ítélete.
- nyilatkozta Vona Gábor, egy általa szervezett tüntetésen a Fidesz székház előtt, miután az Állami Számvevőszék felszólította a Jobbikot, hogy hozza nyilvánosságra a párt 2015-2016- os gazdálkodására, valamint a 2017-es plakátkampányára vonatkozó dokumentumokat. Vona Gábor szerint, azonban az ÁSZ alaptalanul büntette meg a Jobbikot tiltott pártfinanszírozás miatt 660 millió forinttal.

Csakhogy Vona Gábor állításait a PestiSrácok birtokba került szerződések sem támasztják alá. A portál által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint Simicska Lajos kevesebb mint 130 millió forintért játszott át 1019 plakáthelyet a Jobbiknak. A Publimont a 978 plakáthelyét bruttó 124,2 millióért, a Publicity 41 reklámhordozót 5,2 millió forintért adott el a pártnak, ez az összeg meg sem közelíti akárcsak a hirdetési hely bérbeadására vonatkozó piaci árakat.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ