Cover
Belföld
Kövér: Európa sorsa is eldőlhet a jövő tavaszi magyarországi választáson
2017-12-1612:35
Kövér László, semjén zsolt
A jövő tavaszi magyarországi választáson Európa sorsa is eldőlhet - hangoztatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A házelnök, aki a Fidesz választmányi elnöke is, a választások tétjeként hivatkozott az elmúlt 7-8 évben nagy nehézségekkel elért eredmények megőrzésére.
Kiemelte, hogy Magyarország ma lélekszámánál, gazdasági teljesítményénél nagyobb befolyással bír a nemzetközi politikában, ennek szerepe van abban, hogy Európa megőrzi-e keresztény karakterét. Emiatt nagyobb hévvel támadják és vitatják azt, amit Magyarország képvisel - mutatott rá Kövér László, aki a küzdelem felei között a magyar kormányt és a mögötte álló többséget, valamint az unió bizonyos intézményeit és bürokratáit nevesítette, jelezve: utóbbiak jelentős részben "Soros György zsebében vannak". 
Semjén: Európa jövőjéért is felelősek vagyunk

Az Európa jövője iránti felelősséget hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a kormánypárt országos választmányának szombati budapesti ülésén.A politikus értékelése szerint "Brüsszel kettős bűne miatt" veszélyben van a keresztény civilizáció. Kifejtette, hogy az egyházellenesség, családellenesség és nemzetellenesség tudatosan rombolja a keresztény értékeket. A másik bűnként a migráció megszervezését azonosította, inkorrektnek nevezve a helyzetet a bevándorlást elutasítókkal és magukkal a migránsokkal szemben is. Semjén Zsolt a részvevőknek azt is bejelentette: Süli János, a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a KDNP színeiben indul a parlamenti választásokon, Hollik István pedig Budapest belvárosában, Rogán Antal jelenlegi körzetében lesz a kormánypártok jelöltje.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ