Cover
Belföld
Simicskó: Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa
2017-12-1421:32
Simicskó István, migráció, határvédelem, németh szilárd
Ma Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ez köszönhető a határon szolgálatot teljesítő katonáknak és rendőröknek - jelentette ki Simicskó István a hercegszántói határrendészeti bázison. A honvédelmi miniszter illetményemelést, felszerelés- és ruhacserét valamint az eszközpark fejlesztését ígérte meg a szolgálatot ellátó katonáknak.
Simicskó István honvédelmi miniszter két napos látogatást tett a déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonáknál. A honvédelmi tárca vezetője megköszönte a katonáknak, hogy ezt a hivatást választották, akár életüket is feláldozva vállalják a haza védelmét, amely nemzeti ügy.
Amíg vannak olyan magyar emberek, férfiak és nők, akik vállalják a közösség olyan magas szintű szolgálatát, hogy adott esetben akár az életüket is feláldozzák civil állampolgártársaik biztonsága érdekében, addig van Magyarországnak biztos, stabil és kiszámítható jövője.
- fogalmazott Simicskó István. 

Németh Szilárd a honvédelmi bizottság elnöke elmondta, míg 2015-ben naponta tízezer ember is illegálisan jött be az országba, mára ezt a migrációs útvonalat teljesen lezárta a kormány, és csak legálisan lehet belépni az Unióba a magyar határon át. Mint mondta, a határ menti településeken élő emberek megtapasztalhatták a délszláv háború hatásait, majd azt is, mit jelent az Európára zúduló migrációs nyomás. 

A honvédelmi miniszter az állománygyűlésen elmondta a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program kapcsán a jelenlegi 300-350 milliárdról 1000 milliárd forint fölé emelik a honvédelmi költségvetést. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ