Cover
Belföld
Döntött a kormány: Kifizeti a Czeglédy-ügy károsultjait
2017-12-1411:09
A Fidesz szerint Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc strómanja, a feladata pedig az volt, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának. A kabinet mai ülésén döntött a Czeglédy-ügy kártalanítási folyamatáról - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Mint írják: a kormány fontosnak tartja, hogy az úgynevezett Czeglédy-ügyben a diákok és más érintett munkavállalók önhibájukon kívül ne szenvedjenek kárt.
A nyáron került előzetes letartóztatásba Czeglédy Csaba az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője, aki emellett ügyvédként Gyurcsány Ferenc és az MSZP jogi képviseletét is ellátta több ügyben. De más kapcsolódási pont is van a DK elnökével, a Gyurcsány tulajdonában álló Altus Portfólió több kölcsönnel is kisegítette Czeglédy Csaba cégét, a Human Operatort. 
Budai Gyula a kormánypárt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján elmondta:
Ezek a pénzügyi tranzakciók nemcsak azért gyanúsak, mert az Altus részéről felveti a tiltott pénzügyi tevékenységet, hanem azért is gyanús mert arra utalnak, hogy a Czeglédy-botrány mögött Gyurcsány Ferenc és a DK áll. A mi álláspontunk szerint a Czeglédy-ügy nem más, mint Gyurcsány Ferenc és a baloldal korrupciós ügye és Czeglédy csaba nem más, mint Gyurcsány Ferenc strómanja.
Budai Gyula kiemelte: Czeglédy feladata az volt, hogy pénz gyűjtsön Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak. A politikus ismét felszólította a Demokratikus Koalíciót és annak elnökét mondják el, mekkora összeg jutott Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK pártkasszájába. 

Mindeközben döntött a kormány szerdai ülésén a Czeglédy-ügy kártalanítási folyamatáról - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Ennek részletei rövidesen megjelennek majd a Magyar Közlönyben. Mint írták: A kormány fontosnak tartja, hogy az úgynevezett Czeglédy-ügyben a diákok és más érintett munkavállalók önhibájukon kívül ne szenvedjenek kárt".
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ