Cover
Belföld
Újabb zaklatási ügy derült ki Havasról, az ellenzék hallgat
2017-12-1310:45
Havas, zaklatás
Újabb áldozat jelentkezett és beszélt arról, hogy a Vona Gáborról könyvet író Havas Henrik szexuálisan zaklatta. Egy üzletasszony a TV2 Tények című műsorának elmondta: csak azért nem tudta megerőszakolni a műsorvezető mert részeg volt. Közben az is kiderült, hogy Görög Zita modellt is fogdosta Havas Henrik. Az ECHO TV több ellenzéki képviselőt is megkeresett, de egyikük sem határolódott el a baloldali újságírótól.
A most nyilatkozó üzletasszony súlyos dolgokat állított: 
„Magázva szemétkedett a nőkkel. Állandóan tette először a bókokat, ami tulajdonképpen minden nőnek jólesik, tehát nem gondoltam semmit. Amikor jöttem ki a mosdójából, elkapott, hogy na, akkor most itt az ideje, hogy maga is francia tanár legyen itt az ágyamban. És azért ez derült égből villámcsapás, amikor üzleti ügyben és pénzekről és átadás-átvételekről tárgyalunk. Ez rettentő megalázó. Nem azt mondom, hogy nagyon verekedni kellett vele, de hát húzott be az ágyába, hogy Magával milyen jót lehet majd franciázni, meg végre van valaki az anális szexhez.”
A nő azt mondta, Havas csak azért nem erőszakolta meg, mert a férfi részeg volt, így nem állt a helyzet magaslatán, ami nem csoda, ugyanis az üzleti tárgyalásokon legtöbbször vörösbort akart inni. 
Nem erőszakolt meg, de a szándéka egyértelmű volt
– tette hozzá a sértett.
Közben az is kiderült, hogy Görög Zita is fogdosta Havas Henrik. Egy 2014-ben adásba is került televíziós felvételen a modell arról panaszkodott arról, hogy az újságíró az autóban és a vacsora alatt is fogdosta őt.

Havas Henriknek azonban nem ez az első ilyen botránya. A baloldali újságírót múlt héten vádolta meg zaklatással két valóságshow-szereplő. Először Baukó Éva, aki azt mondta: Havas szexuális ajánlatokat tett neki, cserébe pedig azt ígérte, hogy eltartja. Majd Molnár Anikó is megszólalt, aki szintén arról számolt be, hogy az újságíró sokszor hozta őt kellemetlen helyzetbe: az ölébe tette Anikó kezét, búcsúzkodáskor pedig szájon csókolta.

A balliberális világ továbbra sem hajlandó elítélni Havas Henriket, annak ellenére, hogy az ATV levette a képernyőről.

Az ECHO TV riportere megkérdezte a szocialistákat - akik újabban a nők elleni erőszak miatt követelnek hatékonyabb fellépést, - hogy milyen álláspont képviselnek a Havas-ügyben. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja csak azt volt hajlandó ismételgetni, hogy az erőszak minden formájától elhatárolódik nőként, édesanyakánt és parlamenti képviselőként is, de arra a kérdésre nem válaszolt, hogy Havastól is elhatárolódik-e

A Vona Gáborról könyvet író Havastól a jobbikosok sem határolódtak el, akadt köztük olyan képviselő is, aki azt mondta: nem ismeri a történtet, de volt, aki kérdésre válaszolva csupán áldott karácsonyt kívánt. 

Az ECHO TV riportere kereste Havas Henriket is az ügyben, ő azonban a telefonhívásokra nem reagált.

ECHO TV - PESTISRACOK.HU

Televíziónk összeállítása IDE KATTINTVA megtekinthető
Televíziónk összeállítása IDE KATTINTVA megtekinthető
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ