Cover
Belföld
Kezdődik a tesztidőszaka a Karácsony–MSZP-házasságnak
2017-12-1307:47
Egyöntetűen elfogadta az MSZP elnöksége Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét - jelentette be Molnár Gyula Napi aktuális című műsorunkban. A szocialisták elnöke elmondta: a végső igent a párt kongresszusa mondja ki, de a politikai döntést már meghozták. 

Nálunk formálisan jogi értelemben a kongresszus hoz végső döntést, politikai értelemben azt tudom mondani, hogy a munkát el tudjuk kezdeni, hogy felépítsük azt a helyzetet, hogy a legnépszerűbb ellenzéki politikus, és a legnagyobb demokratikus ellenzéki párt ilyen típusú együttműködéséből jó eredmény legyen
– jelentette ki Molnár Gyula. 

Arra a kérdésre, hogy miként esett a választás pont arra a Karácsony Gergelyre, aki még LMP-s politikusként 2012-ben arról beszélt, hogy jobban utálja az MSZP-t, mint a Fideszt, Molnár Gyula úgy reagált, hogy Zugló polgármestere és a szocialisták is azt mondják, jelenleg van egy fontosabb ellenfél, mégpedig az Orbán-kormány. A pártelnök szerint egyesíteni kell az erőket, hogy le lehessen váltani a hatalmat. 

A szocialista politikus elismerte, hogy Karácsony Gergely a most létrejövő „házasságba” a PM 1 százalékát hozza, ugyanakkor Molnár Gyula meglátása szerint Magyarországon a többség kormányváltást akar, de nem találja meg ehhez az alanyt, viszont most pártja kínált egy főszereplőt. 
A pártelnök nem tagadta, hogy az utóbbi időben jelentős mértékben csökkent az MSZP támogatottsága, de a következő hetek – közlése szerint – arról fognak szólni, hogy visszatérnek abba a pozícióba, hogy pártja legyen ismét a legnagyobb ellenzéki párt. 

Molnár Gyulával ellentétben a párton belül nem mindenki nyilatkozik ilyen pozitívan a Karácsony Gergellyel kötött „frigyről”. Hétfőn Suchman Tamás, az MSZP egyik alapítója az ECHO TV stúdiójában élesen kritizálta, balhénak és szörnyűségnek nevezte a szocialista párt mostani vezetőségének a döntését. Az egykori miniszter az MSZP-s politikusok jelentős részét alkalmatlannak tartja a pozíciójuk betöltésére. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ