Cover
Belföld
Fidesz: Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc strómanja
2017-12-1312:43
A Fidesz szerint Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc DK-elnök strómanja, a feladata pedig az volt, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának, a DK-nak.

Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: "Czeglédy Csaba bűnszervezete" több mint 3 milliárd forintos áfacsalást követett el, de nemcsak az államot, hanem diákokat és nyugdíjasokat is megkárosított. A Gyurcsány család tulajdonában lévő Altus Portfólió háromszor adott kölcsön pénzt "Czeglédy Csaba bűnszervezetének", ami egyrészt felveti a tiltott pénzügyi tevékenységet, másrészt arra utal, hogy "a Czeglédy-botrány mögött Gyurcsány Ferenc és a DK áll" - tette hozzá a fideszes politikus.
Szavai szerint az egyébként "egymással folyamatosan veszekedő baloldal" ebben a kérdésben teljesen összezárt, ugyanis minden baloldali párt "kiállt Czeglédy ártatlansága mellett". 

Budai Gyula úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc nemcsak hogy védi Czeglédy Csabát, hanem felháborító módon cinikusan nyilatkozott a károsult diákokról. 
 
Mivel hetek óta nem tudni - folytatta a képviselő -, hogy miért pénzelte Gyurcsány "Czeglédy Csaba bűnszervezetét", ismét arra szólítják fel a DK-t és elnökét: álljanak ki a nyilvánosság elé, és közöljék, mit tudnak az ügyről, "esetleg mondják el, mekkora összeg jutott Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK pártkasszájába". 
 
Jelezte, hogy egy makói iskolaszövetkezettel összefüggő, költségvetési csalás gyanúja miatt zajló büntetőeljárásban szerdán tanúként hallgatják meg az előzetes letartóztatásban lévő szombathelyi önkormányzati képviselő Czeglédy Csabát, mivel az iskolaszövetkezet alapítójának nyilatkozata szerint Czeglédy vette rá a szövetkezet létrehozására. 
 
Budai Gyula úgy összegezte a Fidesz álláspontját: 
"a Czeglédy-ügy nem más, mint Gyurcsány Ferenc és a baloldal korrupciós ügye".
A kártalanítás részleteit firtató felvetésre közölte: a kormány szerdai ülésén várható döntés az ügyben.
 
Arra a kérdésre, hogy fenntartja-e azt a korábbi állítását, amely szerint minden bíró "komcsi", azt felelte: ez a magánvéleménye.

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ