Cover
Belföld
Bakondi: Soha nem gondoltuk volna, hogy ilyen muszlim csoportok kerülnek Európába
2017-12-1321:20
bakondi györgy, migráció, magyarország
Migránskvóta politikai hátszéllel. Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója volt az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendége. 
A 2017-es évben 80-85 ezer illegális bevándorló indult útnak a migrációs útvonal főbb országaiba. Tulajdonképpen permanens hatás alatt tartották a magyar határt, hullámzó nagyságrendben, de folyamatosan. 

Az európai biztonság szempontjából kulcsfontosságú a külső határok megerősítése, azért is, mert a NATO egyik prognózisa szerint 2020-ig 60 millió illegális bevándorló akar útnak indulni Afrikából. 
Magyarország nem változtatott az álláspontján, ezt a helyzetet veszélyesnek találjuk gazdaságilag, belbiztonságilag és politikai szempontból is. Soha nem gondoltuk volna, hogy olyan muszlim csoportok kerülnek Európába, mint Svédországba vagy a napokban Németországba, ahol antiszemita tüntetésekre került sor.
magyarázta Bakondi György. 

 Hozzátette továbbá: 
Nem lehetséges, hogy ellenőrzés nélkül illegális migránsok tömeges és agresszív benyomulására kerüljön sor. Mi úgy gondoljuk, hogy a józan gondolkodású nemzetállamok - ahol a lakosság közvetlenül választja a politikai vezetést, a kormányt - az utóbbi két évben fokozatosan változtatnak a bevándorláspolitikájukon.
Bakondi György szerint a leghatékonyabban a nemzetállamok tudnak fellépni az illegális bevándorlással szemben. Ezért állnak értetlenül azelőtt a parlamenti határozat előtt, melynek értelmében helyettük Brüsszelből hoznák meg azt a döntést, hogy ki és hová jogosult belépni Európán belül. 
„Mi megvagyunk arról győződve, hogy az erős nemzetállamok demokratikusan választott kormányaik vezetésével szoros együttműködésben tudnak eredményt elérni, akár a közbiztonság javításában, akár Európa gazdasági aktivitásának visszanyerésében, a fejlődés elérésében.”
- tartja lehetséges megoldásnak a belbiztonsági főtanácsadó.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ