Cover
Belföld
Az Együtt alelnöke rögzítette Karácsony Gergely beszédét
2017-12-1321:21
Közleményt adott ki az Együtt a kiszivárgott hangfelvétellel kapcsolatos vizsgálatról. Ebben azt írják, Berkecz Balázs, az ellenzéki párt alelnöke beismerte, ő készítette a felvételt, azonban azt tagadta, hogy köze lenne a névtelen blogon történt megjelenéséhez. Berkecz a vizsgálat lezárultáig, önként felfüggesztette elnökségi tagságát. 
A közlemény szerint az Együtt kivizsgálta a korábban kiszivárgott hangfelvétel ügyét. Berkecz Balázs azt a tájékoztatást adta, hogy ő készítette a felvételt, azonban annak névtelen blogon történő elterjesztéséhez nincs köze. 

A párt alelnöke a vizsgálat során elmondta, hogy a felvételt még múlt pénteken saját Facebook oldalán publikálta kevesebb mint 10 percig, de mivel felismerte, hogy a Párbeszéd és az Együtt pártok közötti szövetség felmondása miatti csalódottság vezette csak, így azt azonnal törölte. A hangfelvétel napokkal későbbi, névtelen blogon történő publikálásához semmi köze nincs. Mindezek alapján az Együtt elnöksége a párt Etikai Bizottságát kérte fel eljárás lefolytatására. 

Berkecz Balázs a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette elnökségi tagságát. Berkecz Balázs bocsánatot kért a hangfelvétel érintettjétől. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ