Cover
Belföld
Soros-terv elleni intézkedéseket dolgoz ki a kormány
2017-12-1208:46
rogán antal, migráció, kötelező betelepítési kvóta, trócsányi lászló, soros-terv
Intézkedéseket dolgoz ki a Soros-terv megakadályozása érdekében a Miniszterelnöki Kabinetiroda a kormány januári ülésére. Ezt közölte Rogán Antal éves meghallgatásán, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága előtt. A politikus hangsúlyozta: az elmúlt év legfontosabb kérdése Magyarország szuverenitása. A nemzeti konzultáció eredménye pedig azt bizonyítja, hogy az emberek többsége elutasítja a Soros-tervet - tette hozzá
Közjegyzői okirattal igazolta a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, hogy a postától december 5-ig 2 171 500 nemzeti konzultációs kérdőív érkezett be. Így az elektronikusan kitöltött ívekkel együtt csaknem 2 millió 300 ezren mondták el a véleményüket. Rogán Antal hangsúlyozta: az elmúlt egy év legfontosabb kérdése, hazánk szuverenitása, hiszen egy olyan törekvés indult el az Unióban, amely nyíltan az Európai Egyesült Államok létrehozását célozza.
Mivel már az első feldolgozások alapján is látszik, hogy az emberek túlnyomó többsége elutasítja a Soros-tervet és elutasítja Magyarország szuverenitásának korlátozását, ebből az következik, hogy lépéseket kell tennünk, a Soros-terv megakadályozása érdekében. Ez ma a kormány legfontosabb feladata, a Kabinetiroda ezért azon dolgozik, hogy a kormány januári ülésére összeállítsa azt a tervet, amelynek alapján intézkedéseket lehet hozni a Soros-terv megállítására.
- fogalmazott Rogán Antal. 

Közben az Európai Parlament Soros-terv végrehajtására vonatkozó határozata ellen országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a kormánypártok. Ezzel a határozattal a magyar Országgyűlés felhívja a figyelmet arra, hogy a schengeni külső határvédelmi kötelezettség egyes tagállamok általi be nem tartása nem teremthet alapot arra, hogy a jogsértők szolidaritásra hivatkozva követeljék a határvédelem hiánya miatt érkezett bevándorlók államok közötti kötelező kvóták alapján való elosztását. Trócsányi László erről az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtt beszélt hétfői, éves meghallgatásán. Az igazságügyi miniszter azt mondta: 
Nem teljesen megnyugtató Magyarország együttműködése az Európai Bizottsággal, mert a testülettől érkező politikai nyomásgyakorlás felveti a jóhiszemű eljárás, a védekezéshez való jog és a kettős mérce kérdését.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ