Cover
Belföld
Több mint kétmillió forint gyűlt össze a családszervezetek jótékonysági vásárán
2017-12-1112:56
advent, jótékonyság
Több mint kétmillió forint gyűlt össze a Családszervezetek második jótékonysági adventi vásárán december 3-án a fővárosi Millenáris parkban.
Király Nóra, a Fiatal Családok Klubja alapítója az adomány átadóján elmondta: a jótékonysági adventi vásáron száz civilszervezet és négyezer érdeklődő vett részt. Az összegyűlt adományból több magyarországi kórház koraszülöttosztályára juttatnak el a koraszülött kisbabákat és édesanyjukat segítő eszközöket.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott szerint a rendezvény jó példája a civil szféra, a gazdasági élet és a kormányzat összefogásának, amely nagy sikert hozott. Hozzátette: Magyarországon a civil szektor él és virágzik, több mint 60 ezer civilszervezet végzi tevékenységét.
Nádor Csaba, a Melletted a helyem Egyesület elnöke, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a Honvéd Kórház vezető főorvosa hangsúlyozta: Magyarországon évente nyolcezer koraszülött baba születik, ebből hatezren koraszülött intenzív osztályon kezdik életüket.
Az egyesület amiatt alakult, hogy támogassa a koraszülött ellátást, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés népbetegségnek számít Magyarországon. Az adományból négy magyarországi kórháznak tudnak anyatej-fejőgépet vásárolni.
- hangsúlyozta a főorvos. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ