Cover
Kultúra
Díjat kapott az állatvédő képviselő
2017-12-1117:56
nemzetközi macskakiállítás
A hétvégén rendezett nemzetközi macskakiállításon húsz különböző fajta cicát csodálhattak meg az érdeklődők a fővárosi Asia Centerben. 
A fókuszba ezúttal a doromboló házi kedvencek mellett az állatvédelem került. Itt adták át Európa egyik legrangosabb természetvédelmi kitüntetését, a Szent Gertrúd Díjat. A díjat a kápolnai Macskamenhely Alapítvány önkénteseként az Európa- és hatszoros magyar bajnok autóversenyző, Kiss Norbi adta át. Boday Pál az ECHO TV Tudakozó című műsorában elmondta, ezt a nemes cselekedetet igyekszik meghálálni az alapítvány a macskák védőszentjéről elnevezett Szent Gertrúd Díjjal azoknak, akik önkéntes munkával, adománnyal, állatgondozással a legtöbbet tettek az állatokért.

Az idei évben a rangos kitüntetést a Szent Gertrúd Díjat hárman vehették át, közöttük Heves megye országgyűlési képviselője Horváth László, aki nemcsak az azóta híressé vált lovasterápia kidolgozója, de igen aktív állatvédő is.  Az országgyűlési képviselő az ECHO TV-nek elmondta, hogy szerinte Közép-Európában nem áll jól az állatvédelem ügye. A képviselő ezért összefogást és szemléletformálást tartja a legfontosabb célnak. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ