Cover
Belföld
Tuzson: Magyarország nemet mondott a Soros-tervre
2017-12-1015:16
soros, kormány, magyarország
A nemzeti konzultáció részleges feldolgozási adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
Tuzson Bence sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a legsikeresebb Magyarország történetében. Több mint 2,3 millióan vettek részt benne és az eddig feldolgozott kérdőívek több mint 99 százaléka érvényes volt. 
Az eredmények tükrében csaknem minden válaszoló nemet mondott a Soros-tervre, vagyis arra, hogy évente egymillió bevándorlót telepítsenek Európába, továbbá Magyarországon lebontanák a határvédelmi kerítést, valamint állandó betelepítési kvóta alapján osztanák szét a tagállamok között. 
A magyarok tehát nem akarnak bevándorlást, és nem akarnak bevándorlóországgá válni.
– hangsúlyozta Tuzson Bence. 

A magyar emberek továbbá nemet mondtak arra is, hogy Magyarország nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon, illetve azt sem fogadják el, hogy büntetést kelljen fizetnie azoknak az országoknak, amelyek elutasítják a Soros-tervet. 

Kiemelte, a kormány tisztában van azzal, hogy Soros Györgyöt nem érdekli a magyar emberek álláspontja. Ezt alátámasztja, hogy Soros 4800 milliárd forintnak megfelelő összeget csoportosított át alapítványaihoz, amivel befolyásolná a magyar választásokat is. 

Tulajdonképpen úgy viselkedik, mintha egy politikai pártot szervezne, pártként kívánnak fellépni és ezzel kapcsolatban már irodák felállítását is szervezik.
– mondta a miniszter, hozzátéve, a "Soros-hálózat tehát egy pártszerűen működő szervezet". 

Tuzson Bence kiemelte a magyar kormány továbbra is azért fog küzdeni, hogy ne valósulhasson meg a Soros-terv. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ