Cover
Belföld
Több segélyszervezet segít a karácsonyi időszakban
2017-12-1020:44
Ökumenikus Segélyszervezet, advent, Katus Attila
Az év végi ünnepi időszakban több segélyszervezet dolgozik azon, hogy szebbé tegye a rászoruló gyerekek karácsonyát. Az Ökumenikusok több mint harminc gyereknek tették örömtelivé advent második vasárnapját.  
A gyerekek már most élvezhetik az ünnepi időszakot. Az Ökumenikus Segélyszervezetnek köszönhetően egy remek adventi élményben részesülhettek. A programok között volt mézeskalács sütés és díszítés, de kipróbálhatták a korcsolyázást is a Szent István-bazilika előtt felállított pályán. A szervezet kommunikációs igazgatója elmondta a hozzájuk eljuttatott adományok segítségével több mint 1500 gyereket tudnak támogatni.
A segélyszervezetnél egészen karácsonyig egymást érik a segélyakciók. Ma itt egy osztálynyi gyereket látunk vendégül a karácsonyi vásárban, hamarosan kezdődnek az étel osztások, közben zajlik egy tűzifa segély akciónk. Ennek egyrészről az a célja, hogy felhívjuk a figyelmet a rászorulók megsegítésére, illetve arra, hogy a segélyszervezet egész évben végzi ezt a munkát nemcsak karácsonykor.
– tette hozzá Gáncs Kristóf, kommunikációs igazgató. 

A kezdeményezés népszerűsítéséhez számos híresség is csatlakozott, így Katus Attila is, aki már gyakorlott mentorként segít a gyerekeknek. 

Látom azt, hogy ha valaki felhívja a 1353-as számot, annak mi lesz a vége. Amikor a helyszínen az realizálódik, tehát nem csak azt látjuk, hogy felhívunk egy számot, hanem én látom, hogy abból mi készül és milyen csomag, mennyire örülnek neki és hogy milyen helyekre jut el és én azt gondolom, hogy ez egy fantasztikus érzés.
– hangsúlyozta Katus Attila 

A XVI. kerületben már ötödik alkalommal rendezték meg azt a különleges jótékonysági eseményt, ahol cipősdoboz adományokat vártak, amelyeket kerületi, illetve erdélyi rászoruló gyerekek kapnak meg. Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő fontosnak tartja, hogy akik adakoznak tudják jó helyre kerülnek az ajándékok. 

Az adventi időszakban még számos adománygyűjtési akció keretein belül nyílik lehetőség a segítségnyújtásra. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ