Cover
Belföld
Nem akármilyen látvány mézeskalácsokból
2017-12-1021:16
Mesebeli mézeskalács-falut készítettek Zircen. A helyi és környékbeli települések vállalkozó szellemű jelentkezői szerint ugyanis a mézeskalács nemcsak karácsonyi csemege, vagy a fa dísze, hanem annál jóval több, igazi dísztárgy, vagy akár tekinthetjük valódi műalkotásnak is.
Apró mosolygós házaktól a templomokig, a kerti hintától a malomig minden megtalálható a helyi múzeum kiállításán. Az idén készült alkotások valódi mesevilágba kalauzolják el a látogatókat, akiket elragad ez a varázslatos és egyben aprólékos munka. 
 
Ebben az évben egy különleges játékkal is készültek a szervezők, hiszen a mézeskalács házak között csintalan „karácsonyi manók” is tevékenykedtek, akik mindenféle tréfával lepték meg a kicsiny házak lakóit. Ezek megkeresése nem egyszerű, de annál szórakoztatóbb. 

Aki ide ellátogat, nemcsak egy esztétikai élménnyel és a karácsonyvárás hangulatával, hanem egy nagyszerű helyi közösségi kezdeményezéssel is találkozhat. A zirci mézeskalácsfalu egészen jövő év január 6-áig várja a látogatókat. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ