Cover
Belföld
Karácsony töredelmes önvallomása
2017-12-1019:53
Karácsony Gergely, miniszterelnök-jelölt
Újabb botrány kerekedett a szocialisták lehetséges, legfrissebb miniszterelnök-jelöltje körül. Híradónk birtokába került egy hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely nem igazán lelkesedik semmilyen miniszterelnök-jelöltségért, sőt obszcén szavakat használ. Később megköszönte az ingyen-reklámot. Az Index úgy tudja, hogy az Együtt hétfői elnökségi ülésén rögzíthették a hangfelvételt.
Alapvetően az az érzésem, hogy a f****** hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök- jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, hogy a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk.
– a karigeri blogon tűnt fel szombat késő este egy hangfelvétel. 
Pár órával azután, hogy a Párbeszéd elnöke az MSZP programbemutató választmányi ülésén meglepetés vendégként lépett föl. Az ellenzéki politikus, aki korábban jobban utálta a szocialistákat, mint a Fideszt, arról is beszélt valakinek, hogy milyen teher számára a polgármesterség. 

Karácsony Gergely csütörtök este még tagadta, hogy tárgyalt a szocialistákkal. Pedig információk szerint Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Karácsony Gergely egy olyan választási együttműködésről egyeztettek, aminek értelmében a Párbeszéd társelnöke lenne a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt és a két párt közös listán indulna, cserébe pedig egy Párbeszéd-frakció is alakulhatna az Országgyűlésben. 

Karácsony Gergely nem lesz az Együtt listáján, a Párbeszéddel nem kötünk szövetséget. Karácsony Gergely nem lesz az Együtt miniszterelnök-jelöltje, mert a tegnapi napon lezárult egy történet.
– péntek reggel meglehetősen ingerülten közölte Szigetvári Viktor az Atv-ben: felbomlott az eddigi, Karácsony Gergely vezette Párbeszéddel megkötött szövetség. Az Együtt választmányi elnöke úgy fogalmazott: a langyosokat kiköpi a Jóisten. 

A szocialistáknak viszont jól jött már egy szövetséges. A PM elnöke az MSZP választmánya előtt azzal indított, hogy komoly problémák vannak az ellenzéki együttműködés területén, majd felajánlotta magát az egykori kormánypártnak. 

A rendezvény végén Karácsony Gergely és az MSZP vezérkara úgy borult egymás nyakába, mintha már aláírták volna a választási együttműködést. Pedig erre még a szocialisták januári kongresszusának is igent kell mondania. A választmány azonban úgy tűnt, rábólintott a frigyre. 

Karácsony Gergely a titkos hangfelvételre a Facebook-oldalán reagált. Azt írta: köszöni az ingyen reklámot, de szerinte ebből kiderült, hogy nem hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálja, amit csinál. Közölte: tudja ki készítette a hanganyagot, de nem mondja meg. Később az Index azt sejtette, hogy az Együtt hétfői elnökségi ülésén rögzíthették Karácsony szavait. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ