Cover
Belföld
Összefogott a DK és a Szolidaritás Mozgalom
2017-12-0922:28
gyurcsány, összefogás, dk, szolidaritás
Választási együttműködési megállapodást kötött a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szolidaritás Mozgalom. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: ettől függetlenül pártja továbbra is tárgyal az MSZP-vel, közös listában azonban nem gondolkodnak. A DK elnöke Karácsony Gergelynek azt üzente: egy olyan politikus, aki saját pártjának is csak két százalékos támogatást tud kiharcolni, nem lehet Magyarország miniszterelnöke.
Katartikus hangulatban döntötték le a miniszterelnök szobrát 2013-ban a Szolidaritás Mozgalom demonstrációján a Clark Ádám téren. Amikor a fej letört, a rendezvény műsorvezetője, Pityinger László, ismertebb nevén Dopeman belerúgott. Gyurcsány Ferenc most ezzel a mozgalommal kötött választási együttműködést. Annak ellenére, hogy a Szolidaritás Mozgalom valamennyi demonstrációját a kormány elleni gyűlölet szította, Székely Sándor, a párt elnöke most mégis az ellenkezőjét állítja.
"Mi soha sem adjuk fel, mi nem feladunk, nem hazudunk, nem alkuszunk az elveinkből. Mi győzni akarunk, győzni akarunk kelet Magyarországon, Nyugat-Magyarországon, Budapesten, a külvárosokban és a belvárosban is, mi nem gyűlölködünk, hanem segítünk. Mi nem problémákat okozunk, hanem problémákat oldunk meg. Mi nem futunk el a felelősség elől, mi felvállaljuk azt. Mi tudunk együttműködni, és tudunk győzni is."
Gyurcsány Ferenc is hasonlóan gondolkodik. A DK elnöke azt hangoztatta, pártja továbbra is tárgyal az MSZP-vel a 106 egyéni jelölt kapcsán, közös listában azonban nem gondolkodnak. Gyurcsány Karácsony Gergelynek is üzent. Gyurcsány szerint az országot építeni és vezetni kell, de aki nem tud építeni egy két százalékos pártot sem, az hogyan fogja építeni a tízmilliós országot? – tette fel a kérdést a DK elnöke.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ