Cover
Belföld
Karácsony Gergely lehet a közös miniszterelnök-jelölt
2017-12-0916:13
Karácsony Gergely, mszp, párbeszéd
Karácsony Gergely lehet az MSZP-PM közös miniszterelnök-jelöltje - derült ki a szocialisták mai választmányi ülése után. A Párbeszéd első embere ezt nem cáfolta az ECHO TV-nek. Molnár Gyula, az MSZP elnöke pedig megerősítette, hogy már csak a kongresszusi döntésre várnak az újabb személyi kérdésben. 
Karácsony Gergely már a negyedik miniszterelnök-jelöltje lehet a szocialistáknak. Korábban Botka László szegedi polgármester, Balázs Péter volt külügyminiszter és Lattman Tamás alkotmányjogász is próbálkozott az ellenzéki összefogás élére állni.

Az MSZP programbemutató nagygyűlésén a politikus azt is hangoztatta: készen állnak arra, hogy a változást akarók szövetségét létrehozzák és programjuk a változás programja legyen, melynek fő célkitűzései az oktatás és az egészségügy fejlesztése, illetve például a szabad sajtó és a független ügyészség visszaállítása. 

Karácsony Gergely korábban azt mondta, hogy az MSZP rosszabb, mint a Fidesz. De ez már megváltozott, mivel „az az ajánlat, hogy közösen indulunk, azaz közös lista és közös jelöltek, mert azt gondoljuk, hogy a mai nap azt bizonyította, hogy a programjaink és a gondolataink nagyon is közel állnak egymáshoz. Egyetértünk abban, hogy csak így lehet megnyerni ezt a választást.”

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ