Cover
Belföld
Uniós átlag alatt van Magyarországon a fiatalkori munkanélküliség
2017-12-0821:30
Novák Katalin, KRESZ, nyelvvizsga
Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: az elmúlt hét évben mintegy 60 százalékkal emelkedett a fiatalok foglalkoztatottsága.
Magyarországnak jelenleg olyan kormánya van, amely odafigyel erre a korosztályra, a problémáikra és sokat tesz értük.
- mondta a Fidelitas elnöke. Böröcz László szerint olyan intézkedések segítenek a fiatal munkavállalóknak, mint a KRESZ és nyelvvizsga ingyenessé tétele.
Mind a nyelvvizsga intézménye, mind a KRESZ tanfolyam és a vizsga ingyenessé tétele, nem szimpla kedvezmények vagy támogatások a kormánytól, hanem pozitív ösztönzők is, melyek által a diákok plusz tapasztalatot és tudást tudnak szerezni.
A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közölte, a kormány intézkedéseinek köszönhetően 2010 óta mintegy 60 százalékkal nőtt a fiatalok foglalkoztatottsága.
Ma már a fiatalok foglalkoztatottsága 15-24 év között 29,3 százalék. Jelenleg a fiatalok foglalkoztatási rátája megközelíti a 30 százalékot, míg 2010-ben a 20 százalékot sem érte el - fejtette ki az államtitkár. 
Novák Katalin hozzátette: a dolgozni vágyó fiatalokat leginkább az ifjúsági garanciaprogram és a munkahelyvédelmi akció segíti. Ezek a programok segítenek a munkahelykeresésben, illetve ösztönzi a munkaadókat arra, hogy fiatalokat is alkalmazzanak.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ