Cover
Belföld
Tovább erősödött a Fidesz-KDNP
2017-12-0815:52
Fidesz-KDNP, választás
A Századvég Alapítvány friss pártpreferencia-kutatásából kiderült, hogy tovább tudták növelni előnyüket az ellenzékkel szemben. Támogatottságuk a biztos szavazók és a teljes népesség körében is nőtt az elmúlt egy hónapban. 
A Fidesz-KDNP a teljes népességen belül két százalékkal tudta növelni előnyét az elmúlt hetekben. A kormányzó pártok jelenleg 36 százalékon állnak. A Jobbikra a lakosság kilenc százaléka voksolna, az MSZP támogatottsága azonban tovább csökkent, jelenleg nyolc százalék. Erősödött viszont az LMP akik hét százalékon állnak, a DK pedig négy százalékon. 
Az Együtt-Párbeszédre a megkérdezettek egy százaléka voksolna, más pártokra pedig hét százalék. A bizonytalanok aránya is tovább csökkent, jelenleg 28 százalék. 
A biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP jelenleg 51 százalékon áll, Jobbik 15 százalékon, az MSZP 14 százalékon. A biztos szavazó pártválasztók nyolc százaléka voksolna az LMP-re, öt százaléka a DK-ra. Az Együtt-Párbeszéd támogatottsága továbbra is egy százalék, más pártokat a biztos szavazó pártválasztók hat százaléka támogat - olvasható a közleményben. 
A Századvég november végén telefonos kérdőíves közvélemény-kutatásban ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdezett meg. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ