Cover
Belföld
Több száz millióra büntették meg a Jobbikot
2017-12-0821:13
vona gábor, Simicska Lajos, jobbik
Akár utcára is hívná az embereket a kormány ellen Vona Gábor, a Jobbik elnöke az Állami Számvevőszék pártjára kiszabott bírsága miatt. A Jobbikot azért büntette meg a pénzügyi felügyeleti szerv, mert a Simicska Lajos milliárdos vállalkozóval való üzletelés során megszegték a pártok finanszírozására vonatkozó törvényt.
Országos gyűjtésbe kezd a Jobbik, miután az Állami Számvevőszék tiltott pártfinanszírozás miatt több száz millió forintra büntette meg az ellenzéki pártot. Bár a Jobbiknak tehetős támogatója van az Orbán Viktor elleni bosszúra készülő Simicska Lajos milliárdos vállalkozó személyében, a párt most azt állítja, hogy az állampolgárokhoz kell fordulnia segítségért, hogy el tudjon indulni a 2018-as választásokon. 

Az Állami Számvevőszék összesen 331 millió forint tiltott pártfinanszírozást állapított meg a Jobbiknál, miután a piaci árnál jóval olcsóbban jutottak plakáthelyekhez az őket támogató Simicska Lajos milliárdos vállalkozó cégeinél. A Jobbik büdzséje a párttörvény megszegése miatt 660 millió forinttal rövidülhet meg. Vona Gábor azt állítja, hogy az oligarcha sosem támogatta pártját, és ezután sem fogja. 

Bár az ÁSZ egy központi pénzügyi ellenőrző szerv, amely minden évben, minden párt gazdasági működését köteles ellenőrizni, a Jobbik mégis a Fideszt okolja a bírság miatt. 

Vona Gábor elnök azt sem tartja kizártnak, hogy az utcára szólítja az embereket, amennyiben pártjának be kell fizetnie a büntetést. Eközben a Jobbikkal szemben az ügyészség is nyomoz, miután a párt korábban nem volt hajlandó adatokat szolgáltatni gazdálkodásáról. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ