Cover
Belföld
Több mint ötezren jelentkeztek keresztféléves képzésre
2017-12-0821:00
Öt és fél ezren jelentkeztek a 2018. februárjában induló keresztféléves képzésekre, a legtöbben az állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a november 15-én lezárult felvételi eljárás során összesen 5390-en nyújtottak be jelentkezést a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételiben. Az első helyes jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzést 4659-en jelöltek meg, alapképzésre 666-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 65-en nyújtottak be felvételi kérelmet.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a műszaki és a gazdaságtudományi képzési területek a legnépszerűbbek a jelentkezéseknél, függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtől. Az e-felvételiben leadott jelentkezésük hitelesítésére egyre többen választják az elektronikus utat: a diákok csaknem háromnegyede Ügyfélkapun keresztül hitelesítette felvételi kérelmét. 
A hitelesített jelentkezések alapján az Oktatási Hivatal megkezdte az adatok feldolgozását, a jelentkezéskor feltöltött, valamint a később beküldött dokumentumok kezelése jelenleg is zajlik. A diákok december 7-től az e-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat a dokumentumok feldolgozottságától függően. 

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatait 2018. január 11-ig lehet feltölteni az e-felvételi rendszerébe, vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére. Szintén január 11-ig van lehetőség a jelentkezési sorrend egyszeri módosítására. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ