Cover
Belföld
Tarlós: az elmúlt 100 évben nem volt példa ilyen fejlesztésre a fővárosban
2017-12-0821:50
Tarlós István, 3-as metró, felújítás
Jövő évben indulnak a csillaghegyi öblözet árvízvédelmi munkálatai - jelentette be a főpolgármester. Tarlós István hangsúlyozta: az elmúlt 100 évben nem volt példa ilyen fejlesztésre a fővárosban. Beszámolt emellett a hajléktalanok helyzetéről, valamint a 3-as metró felújításáról is. 
Komoly előrelépésnek nevezte Tarlós István, hogy a jövő évben megindulhatnak az Aranyhegyi-patak árvízvédelmének és a védmű magasításának munkálatai a pünkösdfürdői csomópontban. A főpolgármester szerint, ilyen fejlesztésre Budapesten az elmúlt 100 évben nem volt példa.
Nem a korábbi 20 évben, hanem a korábbi 100 évben gyakorlatilag érdemleges fejlesztés nem történt, ez a munka elindulhat, a tulajdonosi hozzájárulások mind rendelkezésre állnak, és azt hiszem, hogy hétfőn érkezik meg a katasztrófavédelmi főigazgatóságtól a vízjogi engedély, tehát a jövő évben az Aranyhegyi-árok vagy patak árvízvédelme de facto meg fog történni.
A főpolgármester a hajléktalanokról szólva azt mondta: ma gyakorlatilag csak az nem kapja meg a szükséges ellátást, aki nem kéri. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti vezetője kiemelte: senkinek nem kell azért az utcán maradnia, mert nincs elég férőhely a hajléktalanellátásban. A fővárosban 5500 szállásnyújtó férőhely van, a mai napi adatok alapján 70-80 százalék közötti az intézmények kihasználtsága, tehát ez azt jelenti, hogy jócskán van még férőhely. 

Tarlós István beszámolt a 3-as metró felújításának helyzetéről is. Tájékoztatása szerint az északi szakasz felújított állomásainak műszaki átadás-átvétele jövő decemberben történhet meg, ezután következnek a déli, majd a középső szakasz állomásai. 

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője a vonal teljes akadálymentesítését sürgette. Szerinte ezt, 20 milliárd forintból fedezni lehetne. A teljes akadálymentesítés érdekében benyújtott népszavazási kezdeményezést legkésőbb jövő pénteken a választási bizottság megválaszolja. 

A főpolgármester közölte: a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ eladása esetén a befolyó összeget fejlesztési célokra fordítják majd, többek között akár a 3-as metró felújítása során felmerülő akadálymentesítésre. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ