Cover
Belföld
Havas Henrik nem vállalta saját könyvét
2017-12-0717:15
Havas, könyv, megjelenés
Az utolsó pillanatban mondta le a Jobbik elnökéről írt könyvének bemutatóján való részvételt Havas Henrik. Vona Gábor emiatt gyávának nevezte a szexuális zaklatással vádolt szerzőt. A könyvbemutatóról egyébként kizárták a sajtót, csak a Jobbik és a Simicska-féle médiumokat engedték be. Az eseményt pedig a Hír TV műsorvezetője moderálta.
Szinte az utolsó pillanatban, telefonon közölte Havas Henrik, hogy nem vesz részt a Jobbik elnökéről - Vona Gábor – Újratervezés címmel – írt könyvének bemutatóján. Vona Gábor az eseményen – kérdésre válaszolva - hosszan beszélt arról, miért nem ért egyet a baloldali újságíróval, akinek szerzőként ott lett volna a helye. A Jobbik elnöke gyávának nevezte a zaklatási ügybe keveredett Havast.  
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs bennem csalódottság… szerintem nem volt jó döntés Henrik részéről, hogy nem jött el, de tiszteletben tartom azt.
A Vona könyv bemutatójáról egyébként kizárták a sajtót, a bejáratot pedig biztonsági emberek állták el. Csak a Jobbik közeli és a Simicska-féle médiumokat engedték be, a moderátor pedig a Hír TV egyik műsorvezetője volt. 
Havas tagad – Baukónak tanúi vannak 
A szexuális zaklatásba keveredett baloldali újságíró korábban a vádakkal kapcsolatban csak annyit mondott, hogy nem érdekli. Később mégis a Jobbikhoz közeli N1TV-ben magyarázkodott. Azt mondta: lepereg róla ez az ügy, amelyet egyébként politikai támadásnak tart. Havas Henrik azt is letagadta, hogy Baukó Éva valaha is a személyi asszisztense lett volna. Közben a volt valóságshow szereplő, Baukó Éva állítja, vannak tanúi, akik bizonyítani tudják, hogy egykor Havas Henrik személyi asszisztenseként dolgozott. 
Az egykori villalakó Baukó, nem most beszélt először a történtekről: már 2012-ben is utalt rá, hogy Havas Henrik többször szexuális ajánlatot tett neki. A celeb szerint ezek az esetek mindig azután történtek, amikor kettesben maradtak. Állítása szerint olyan is volt, amikor Havas maga mellé ültette őt a kanapéjára, a Pozsonyi utcai irodájában. Baukó Éva elbeszélése szerint a legdurvább zaklatás az volt, amikor Havas közölte vele, hogy szeretné kielégíteni análisan. A nő szerint rajta kívül több áldozata is van a műsorvezetőnek, de erről nem árult el többet.
A Jobbik elhatárolódik
A jobbikos Dúró Dóra szerint a Havas Henrikkel kapcsolatos hírekhez pártjának nincs köze. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője elítéli az ilyen cselekedeteket. Azt is mondta, ha megtörtént, abban az esetben Havas Henrikre, ahogy minden más állampolgárra is vonatkoznia kell a törvényeknek. Gurmai Zita, az MSZP volt EP-képviselője is megszólalt az ügyben. A szocialista politikus, akit korábban szintén zaklattak, az Origónak azt mondta: Havas Henriknek, ha nem történt semmi, akkor is tisztességesen kell válaszolnia, ha pedig történt bántalmazás, akkor el kell ismernie, és bocsánatot kell kérnie.
Az Echo TV az ügyben megkereste a Magyar Újságírók Országos Szövetségét (MÚOSZ), hogy indítanak-e vizsgálatot Havas Henrikkel szemben, de nem nyilatkoztak.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ