Cover
Belföld
Nézőpont: Gianni Pittella felmondta a Soros-tervet
2017-12-0408:30
soros-terv, nézőpont
Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője felmondta a Soros-tervet, amikor arról nyilatkozott, hogy a magyar kormány ellenállása miatt nem működik a kvótarendszer - jelentette ki a Nézőpont Intézet ügyvezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
Fodor Csaba hangsúlyozta, a magyar kormánynak valóban fontos célja, hogy ne működjön a "teljesen értelmetlen és átgondolatlan" kvótarendszer. Ezzel szemben Pittella és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is azon dolgozik, hogy legálissá tegye a ma még illegális migrációt, ami megdöbbentő - tette hozzá. 
Arról is szólt, hogy az intézet legújabb felmérése szerint a teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 35 százalékos, a Jobbik 9 százalékon, az MSZP 5 százalékon, a Demokratikus Koalíció és az LPM 4-4 százalékon, a Momentum pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Párbeszéd, a Kétfarkú Kutya Párt és a Liberálisok támogatottsága egyaránt 1 százalékos. Ez a teljes ellenzék válságát mutatja, amiből aligha lesz kormányváltás. Annál is inkább, mert a Nézőpont egy másik felmérése szerint nincs kormányváltó hangulat, tízből hat szavazó nem szeretné, ha megbukna a kormány - mondta Fodor Csaba.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ