Cover
Belföld
Megújult az ECHO TV
2017-12-0416:00
echo tv, megújulás, angol utca
Hétfő reggel 7 óra óta új székházból, megújult díszletekkel és műsorstruktúrával jelentkezik az ECHO TV. Nyolc új műsor indul a csatornán, ezek többek között terrorizmussal, rendhagyó elemzésekkel és politikai múltidézéssel is foglalkozunk. Egy valami változatlan: az ECHO TV a továbbiakban is a jobboldali, konzervatív értékrendet képviseli.
A Thököly úti régi székház és az Angol utca között alig két kilométeres a távolság, de az ECHO TV mégis nagy utat tett meg az elmúlt egy évben. A Nap TV egykori épületében az elmúlt hónapokban több mint száz ember dolgozott azon, hogy megszépüljön és átépüljön az új székház. Mészárosné Kelemen Beatrix a televízió igazgatósági elnöke szerint a csatorna jövője a változásban rejlik és a mai kiélezett versenyhelyzetben csak annak van esélye, aki a legjobbat nyújtja. „A megújulás mellett fontos volt az is, hogy a magyar média palettáján legyen egy olyan televízió, ami a polgári értékrendet képviseli. Fontos küldetésünk, hogy a polgári értékrendet erősítsük Magyarországon.” – tette hozzá.
A csatorna vezérigazgatója büszke a kollégái teljesítményére. Farkas Boglárka szerint december 4-e egy történelmi pillanat. „Az ECHO TV tartalmi megújítása már májusban elkezdődött, de most végre teljesen új arculattal, új díszletek között, rengeteg műszaki fejlesztés után úgy tudnak dolgozni a kollégák, hogy érdemben tudják szolgálni a nézőinket.”
Cél, hogy az ECHO TV hivatkozási alap legyen
Szikszai Péter a csatorna vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy egy markáns jobboldali televíziót hoznak létre, céljuk az események hátterének megvilágítása, elemzése. Nagyon sok véleményműsor indul, de a hírgenerálást is legalább ennyire fontosnak tartja. Szikszai Péter szerint az ECHO TV ugyanolyan objektív, mint az RTL KLUB, ugyanolyan tárgyilagos, mint az ATV és ugyanolyan pártatlan, mint a Hír TV. A fő cél, hogy az ECHO TV hivatkozási pont legyen, egy megkerülhetetlen hírforrás.
„Az ECHO TV a műfaját tekintve „talk tv”, műsoraink többségében emberek beszélgetnek a politikáról. Ez nem kis kihívás elé állított minket, hiszen képileg változatosan nem egyszerű megjeleníteni, hogy emberek ülnek egy asztalnál. Ezért olyan díszletet terveztünk, ami könnyen variálható. Így a vadonatúj stúdióból 15 műsort tudunk úgy felvenni, hogy az képileg változatos legyen” – tette hozzá.
Nyolc új műsor indul
Ezentúl este 9-kor kezdődnek a csatorna fő műsorai. Hétfőnként a már megszokott Sajtóklub mellett a Heti terror című műsor lesz látható, amelynek két állandó szakértője Nógrádi György és Földi László. Ugyancsak ma indul a Tegnapi történelem, ami az elmúlt időszakban történt politikai eseményeket dolgozza fel. Új műsor lesz a Terc, amit Földi-Kovács Andrea vezet, ahová olyan embereket hívnak, akik nem szoktak a médiában szerepelni. Kedden indul Velkovics Vilmos új műsora a Keménymag, ami a vezérigazgató-helyettes szerint bebizonyítja, hogy a humor nem baloldali műfaj. Szerdánként vitaműsorral jelentkezik Tóth Kriszta. Klausmann Viktor a Tudakozó című műsorban tér vissza a képernyőre, ami hétköznap délutánonként jelentkezik. Szikszai Péter sokat vár a Bayer show-tól, ami egy teljesen új műfaj, az ígéretek szerint olyan lesz, amilyet még senki nem csinált a magyar médiában.
Nő a csatorna lefedettsége
Az adás mától 16:9-es képarányban látható, a díszleteken és az arculaton két világszínvonalú magyar cég dolgozott. A tervek szerint januártól növekszik az ECHO TV lefedettsége, több szolgáltatónál a családi csomagból az alapcsomagba kerül, illetve a határon túl is egyre több helyen lesz látható.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ