Belföld
Üzleti kapcsolat a Jobbik és Simicska között
2017-12-0214:01
simicska, jobbik
Van üzleti kapcsolat a Jobbik és Simicska Lajos között - erről a párt szóvivője beszélt az ATV-n. Mirkóczki Ádám megerősítette, hogy pártja a cégein keresztül áll üzleti kapcsolatban Simicska Lajos vállalkozóval. Az Echo TV érdeklődésére a Jobbik arra nem kívánt válaszolni, hogy ezt korábban miért titkolták. Eközben a PestiSrácok.hu egy olyan felvételre bukkant, amelyen a párt alelnöke zsidó összeesküvésről beszélt.
A Jobbik sokáig tagadta, hogy megállapodott Simicska Lajos hirdető cégeivel. Szerettük volna megkérdezni, hogy ezt korábban miért titkolták, de Staudt Gábor országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján ezzel a kérdéssel nem volt hajlandó foglalkozni. 
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője bőbeszédűbb volt az ATV-n, ugyanis a politikus azt állította, eddig sem volt titok, hogy Simicska Lajos cégein keresztül közvetve kapcsolatban állt a Jobbik az oligarchával. 
„Ez nem volt titok, hogy a plakátokat az ő cégeitől először béreltük, és azokat a jogilag megfogalmazott reklámeszközöket vagy hordozókat pedig tőle vásároltuk részletfizetéssel” – jelentette ki Mirkóczki. Szerint a pártnak nem is volt más választása, mert az országos kiterjesztésű óriásplakát-kampányhoz, vagy egy a Fideszhez köthető céggel, vagy pedig a Simicskához kapcsolódóval kell megállapodni. A Jobbik szóvivője úgy fogalmazott: nyilvánvaló volt, hogy nem akarták a Fidesz holdudvarát gazdagítani.
A PestiSrácok.hu eközben egy olyan felvételre bukkant, amelyen Z. Kárpát Dániel zsidó összeesküvésről beszél. A 2012-ben készült videón a Jobbik alelnöke azt mondta: a zsidók felvásárolják Magyarországot, és olyan fegyverrendszerrel támadnak hazánkra, amely ellen bármilyen úton fel kell lépni. Kérdés, hogy Z. Kárpát Dániel kijelentésének lesz-e bármilyen következménye. Ugyanis a párt a csütörtöki nap folyamán megvált nyugdíjastagozatának vezetőjétől Erős Erzsébettől, aki antiszemita, cigányellenes és holokauszttagadó kijelentéseket tett a közösségi oldalán. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ