Cover
Kultúra
Budapestre érkezett a lappföldi Mikulás
2017-12-0119:01
mikulás, leppföld, mikulásgyár
Ismét Magyarországra érkezett Joulo-pukki, a lappföldi Mikulás, de rénszarvasok húzta szán helyett repülővel érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre. Közben a Mikulásgyár is elkezdte működését az 56-osok terén, ahol mától 22 napon keresztül fogadják az adományokat.
A mikulást már érkezésekor tömegével vették körbe a gyerekek. A mikulással találkozó gyerekek nem jöttek zavarba a nagyszakállú Télapótól, pontosan tudták, hogy mit szeretnének a kiscsizmákban látni. A meghívott óvodások és kisiskolások énekkel és díszes ajándékokkal várták a mikulást. Bár Joulopukki már többször járt hazánkban, de még mindig nem beszél magyarul, így az egyik manója fordított a gyerekeknek.
Eközben Budapesten a Mikulásgyár futószalagjai is elindultak. A kezdeményezés keretében tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat és játékokat gyűjtenek rászorulóknak. A Mikulásgyár főszervezője elmondta: már hetek óta érkeznek adományok a szervezethez olyan távoli helyekről is, mint például Houston, vagy Tokió. A kezdeményezést mostantól a Share for Help is népszerűsíti majd. Ez egy olyan közösségi mobil applikáció, amellyel pozitív akciókat indíthat bárki izgalmas és népszerű videókihívások formájában.
A Mikulásgyárban tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék gyűlt össze a rászoruló családoknak.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ